5 yıldır Andırın'da tarım işçiliği yapan 45 yaşındaki Asalet Kara, kalp hastası eşi 49 yaşındaki İhsan Kara ve 7 çocuğuyla birlikte naylon çadırda yaşam mücadelesi verirken, dondurucu soğukta yakacak sıkıntısı çekmeye başladı. Hava sıcaklığının geceleri sıfırın altında eksi 2-3 dereceye kadar düştüğü Andırın'da donmamak için çareler arayan Asalet Kara, Andırın Meslek Yüksek Okulu'nun kaloriferinde kullanıldıktan sonra dere kenarına atılan küllerden kömür parçaları toplayıp, kuruttuktan sonra çadırdaki sobada yakmaya başladı.

Bazılarının ayakkabısı bile olmayan çocuklarıyla yanmış kömürleri çuvala doldurup, çadırına götüren Asalet Kara, "Yaz aylarında çocuklarla tarım işçiliği yapıyoruz. Ancak kışın iş yok, her yer kar, kıyamet. Para yok, odun, kömür yok. Yanmış kömürler az ısıtıyor, ama başka çaremiz yok. Aksi takdirde çocuklarım soğukta donacak" diyerek çaresizliğini dile getirdi.

KAYMAKAM SEFALETE KAYITSIZ KALMADI

Kara ailesinin yaşadığı sefaletin medyaya yansımasının ardından Andırın Kaymakamlığı görevlileri 20 torba kömürü çadırın yanına getirip, ailenin büyük oğlu 25 yaşındaki Ali İhsan Kara'ya teslim etti.

Kardeşleriyle birlikte yaklaşık 500 kilo kömürü çadıra taşıyan Ali İhsan Kara, Kaymakam Alper Çiftçi'ye teşekkür etti. Annesi ve hasta babasının Osmaniye'nin Kadirli İlçesi'ndeki hastaneye gittiğini söyleyen Ali İhsan Kara, "Kaymakamımıza kömür yardımından dolayı çok teşekkür ederiz. Bizleri soğukta üşümekten kurtardı. Artık küllerin arasından kömür parçaları toplamayacağız. Babam hasta olduğu için çalışamıyor. Annem ve kardeşlerimle birlikte yaz aylarında tarlalarda çalışıyoruz ama kış gelince iş yok. Yerleşik bir düzen kurmak istiyoruz. Çadırda sefalet içinde yaşıyoruz" diye dert yandı.