Kula İlçesi’nde yaşayan ve 92/4 tertip olarak askere gidecek olan 400 kınalı kuzu için ilçede geleneksel uğurlama töreni düzenlendi. Törene, Kula Belediye Başkanı Ak Partili Selim Aşkın, Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Musa Özgül, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Üsteğmen Erkan Enginar, İlçe Emniyet Müdürü Yusuf İncili, daire amirleri, asker adayları, aileleri ve çok sayıda Kulalı katıldı.

Belediye Başkanı Aşkın, törende yaptığı konuşmada, "Türk gençliği vatan sevgisinin imandan olduğunu bilir, hudutlarda nöbet tutmanın nafile ibadetten faziletli olduğunu bilir. Türk askerinin ruh yapısında, 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır' cümlesinin derin anlamı saklıdır" dedi.

Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Özgül ise "Gençlerimiz vatani görevlerini yerine getirmek üzere ülkemizin dört bir yanına gönderilecek. Evlatlarınız artık bizlere emanet. Gözünüz arkada kalmasın. Dualarınızı evlatlarımızdan eksik etmeyin. Evlatlarımıza şimdiden hayırlı tezkereler diliyorum" diye konuştu.

Etkinlikte, Tarihi Turgutlu Mehteran Takımı da bir gösteri yaptı.



HS(İÖ/CK)