Orkide Yağları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay'ın oğlu Akif Küçükbay ile Başak Varlıhan'ın Balçova Kaya Termal Otel'de, akşam saatlerinde düzenlenen düğün törenine, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ak Parti Milletvekilleri ve aralarında işadamlarının da bulunduğu çok sayıda davetli katıldı. Çiftin nikahını Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan kıyarken, gençlerin şahitliğini Başbakan Yardımcısı Arınç, Bakan Yıldırım ve İzmir Valisi Cahit Kıraç yaptı.

Nikahın ardından genç çifte tavsiyeleröde bulunan Başbakan Yardımcısı Arınç şunları söyledi: "Türk inanç, gelenek ve göreneklerinde aile hayatına, evliliğe çok önem verilmekte. Toplumun temeli olan ailenin güçlü olması gerekiyor. Bu güzel iki gencimize de iki cihanda saadetler dileyelim. İnşallah güzel bir ömür sürerler, mutlu olurlar. Allah onlara birbirinden güzel hayırlı evlatlar nasip etsin."

Konuşmasına "Eskiden evlilik uzun ince bir yoldu, şimde duble bir yol" espirisiyle başlayan ve davetlileri güldüren Bakan Binali Yıldırım ise gençlere 4 çocuk tavsiyesinde bulunarak şunları söyledi: "Bir çocuk olunca garip, iki olunca rakip, üç olunca denge olur. Dört olunca alüyülala olur. Artık onun üstüne karışmıyoruz."

Bülent Arınç törenin ardından evlilik cüzdanını geline verdi. Sunuculuğunu Vatan Şaşmaz'ın yaptığı düğün töreni Ahmet Özhan, Aşkın Nur Yengi ve Grup Mecaz'ın konseriyle devam etti.



MK (KÖ/RT)