Kentte mali müşavirlik yapan Sevdagül Polat Kaplan ve öğretmen eşi Adem Kaplan'ın 2 çocuğundan büyüğü olan Fevzi Paşa İlköğretim Okulu öğrencisi Zeynep Hazal Kaplan, şubat ayında Vali Ali Kolat'a bir mektup yazdı. Mektubunda, çocukların temsili olarak görev alıp makam koltuklarına oturduğu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi, kendisinin de vali olup makama oturmak istediğini belirtti. Vali Kolat, Zeynep Hazal Kaplan'ın isteğinin yerine getirilmesi talimatını verdi.

Bugün Sivas Valiliği'ne gelen Zeynep Hazal Kaplan, temsili vali oldu. Koltuğa oturan küçük kız Vali Ali Kolat'ın da yardımı ile Belediye Başkanı, İl Özel İdare Genel Sekreteri ve Emniyet Müdürü'nü arayarak isteklerde bulundu. Okuduğu okulun fiziki şartlarının iyileştirilmesi ve çevre güvenliği gibi konularda taleplerde bulunan Zeynep Hazal Kaplan, sınıflardaki öğrenci sayılarının da azaltılmasını istedi.

Vali Ali Kolat, Zeynep Haza Kaplan'ın kendisine yazdığı mektuptan etkilendiğini bu nedenle de isteğini yerine getirdiğini belirtti.