29 Haziran'da, Ulubatlı Mahallesi'nde Şanlıurfa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği üyeleri arasında destekleme primi yüzünden çıkan tartışmada iki grup pompalı tüfeklerle birbirine ateş açtı. Ortalığın savaş alanına döndüğü silahlı kavgada belediyeye ait halk otobüsü çatışmanın ortasında kaldı. Otobüste bulunan Zeliha Demirel ile kucağındaki kardeşi Yusuf Kerem, kavga sırasında ateşlenen tüfekten çıkan saçmalara hedef olarak baş ve kollarından yaralandı. Otobüs yolcularından Ali Mermertaş ile İbrahim Halil Atmasoy da hafif yaralandı. Olayda başına isabet eden saçmalar ile ağır yaralanan Yusuf Kerem Demirel, haberlere konu olmasının ardından Şanlıurfalı türkücü İbrahim Tatlıses'in aracılığıyla ambulans uçakla İstanbul Acıbadem Hastanesi'ne sevk edildi. Küçük Yusuf, İstanbul'da dün gece hayatını kaybetti. Ölümü ile yakınlarını yasa boğan küçük Yusuf'un böbrekleri ile karaciğeri de ailesi tarafından bağışlanarak İstanbul ve Ankara'daki 3 kişiye nakledildi.

CENAZEDE GÖZYAŞLARI SEL OLDU 

Maganda kurşunu ile hayatını kaybeden küçük Yusuf'un cenazesi akşam saatlerinde uçakla Şanlıurfa'ya getirildi. Yakınları, tarafından GAP Havaalanı'ndan alınan cenaze polis eskortu ile Şanlıurfa Yeni Aile Mezarlığı'na götürüldü. Burada düzenlenen cenaze törenine Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Mehmet Akyürek, Seydi Eyüpoğlu ve Mahmut Kaçar, ailesi ile yakınları katıldı. Şanlıurfa Müftü vekili Mustafa Erdem'in kıldırdığı cenaze namazının ardından küçük Yusuf, gözyaşları arasında toprağa verildi. 

BABA: SİLAHSIZLANMA BAŞLATILSIN

Küçük Yusuf'un cenazesinin defnedilmesinin ardından gazetecilere konuşan baba İbrahim Halil Demirel, silahsızlanma çağrısında bulunarak şöyle konuştu: "Allah bütün dara düşmüş insanlara ve bize sabırlar versin. Yavrumuz gitti, inşallah hepimize gittiği yerde şefaat eder. Bu olaydan sonra elde edeceğimiz bazı sonuçlar bulunuyor. Bütün insanların kıymeti bilinmeli. Maddiyata önem verilmemeli ve insanlar kendilerine çeki düzen vermeli. Yavrularımızı bu şekilde toprağa vermemeliyiz. Devletimize düşen de; silahsızlanmayı başlatmaktır. Bunun önüne geçmek için gerekli kanunu çalışma biran önce yapılmalıdır. Her insan da, her evde, her arabada silah var. Bunun önüne geçilmeli. Bunun yapılması için daha kaç çocuk bu şekilde toprağa verilmeli? Bizlere düşen görev; insanlara robot gibi değil insan gibi bakmaktır. Kolay mı bir insana, bir cana ateş edip onu öldürmek."

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ise, cenaze boyunca küçük Yusuf'un yakınlarını teselli etti. Vali Güvenç, "8 yaşında bir evladımızı bugün kaybettik. Allah rahmet etsin ve ailesine sabır versin. Büyüklerimize de bu büyük bir ibretlik olay olsun. İnşallah böyle gereksiz hadiseler bu şehirde yaşanmaz. Birbirimizi böyle lüzumsuzca vurup öldürmeyiz. Bunlar Urfa'nın imajını zedeliyor" dedi.



ÖP,ÖŞ (HK/RT)