Olay, 2 Ocak 2012 tarihinde merkez Seyhan İlçesi Seyhan Nehri kıyısındaki Merkez Park'ta meydana geldi. Erdi Zeytinci bir süre önce kendisini terk eden nikahsız eşi D.H. ile karşılaştı. İddiaya göre, Erdi Zeytinci, eve dönmesini istediği D.H.'yi 5 yerinden bıçaklayarak yaraladı. Olaydan sonra tutuklanan Erdi Zeytinci hakkında 'öldürmeye teşebbüs' suçundan dava açıldı.

Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Zeytinci, amacının öldürmek olmadığını belirterek, yaptıklarından dolayı pişman olduğunu söyledi. Birlikte yaşadığı D.H. ile yöresel geleneklere göre düğün yaptıklarını anlatan Zeytinci, "Evde çeşitli nedenle tartışmalarımız oldu. Eşim yine küsüp, babasının evine gitti. Ben olayın olduğu gün eşimi halasının kızı ile birlikte parkın yanındaki yolda giderken görünce konuşmak için yanına gittim. Beni tersleyip hakaret etti. Ben de kendimi kaybettim. Ona vurdum. Kaç kez vurduğumu bilmiyorum. Amacım zarar vermek değildi" dedi.

Erdi Zeytinci'nin hakaretlerinden dolayı küsüp baba evine döndüğünü anlatan D.H. ise "Sokakta karşılaşınca 'Gel barışalım, evimize gidelim' dedi. Kabul etmedim. Israr edince de küfür edip benim seninle işim olmaz' dedim. O da bana vurmaya başladı. Gerisini hatırlamıyorum" dedi, ancak şikayetçi olmadı.

ZİNCİRLEME İSTİSMAR

Mahkeme heyeti, sanık Erdi Zeytinci'yi 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıp, tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Ayrıca, D.H.'nin Erdi Zeytinci'yle yaşamaya başladığında yaşının 15'ten küçük olmasından dolayı sanık Erdi Zeytinci ile bu birlikteliğe iştirak eden aileler hakkında zincirleme cinsel istismardan suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

Mahkeme heyetinin şikayeti üzerine soruşturma yapan Cumhuriyet savcısı, Erdi Zeytinci hakkında 'zincirleme cinsel istismar' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı.

2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, çocuk gelin D.H. ile Erdi Zeytinci'nin anne ve babaları hakkında da çocuğun nitelikli cinsel istismar suçuna yardım etmekten 7'şer yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istendi. Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.