Kent merkezinde berber dükkanı bulunan Ömer Yazıcı, telefonla görüşmeye başladığı akrabası E.D. ile olan arkadaşlığını aşka dönüştürdü. E.D.'nin de rızasıyla çift evlenmeye karar verdi. Bunun üzerine Yazıcı, kızı ailesinden istedi. Ancak baba Abdulberi D., kızının yaşının küçük olduğunu gerekçe göstererek evliliğe onay vermedi. E.D. ile Ömer Yazıcı ısrar edince ailenin rızasıyla evlilik izni çıktı ve düğün hazırlıklarına başlandı. E.D. ile Yazıcı, geçen yıl ocak ayında nikahsız evlendi. Bu evlilikten bir kız bebekleri olan Ömer Yazıcı, Nüfus Müdürlüğü'ne giderek 'Z.' adını verdiği çocuğunu nüfusuna kaydettirdi. Nüfus Müdürlüğü görevlileri nikahsız anne E.D.'nin yaşının küçük olduğunu fark edince durumu Cumhuriyet Savcılığı'na bildirdi. Olayla ilgili soruşturma başlatan Cumhuriyet savcısı, Ömer Yazıcı hakkında 'çocuğa cinsel istismar' suçundan 15 yıla kadar hapis, E.D.'nin babası Abdulberi D. hakkında da, 'çocuğa cinsel istismar suçuna yardım etme' suçundan 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

BİRBİRİMİZİ SEVİYORUZ

Hatay 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına çıkan tutuksuz sanık Ömer Yazıcı, Cumhuriyet savcısına verdiği ifadesinde, "Kendisi uzaktan akrabam olur, bir gün telefonla konuştuk ardından arkadaşlığımızı ilerletip birbirimize aşık olduk. Ailesinden istedim ama yaşı küçük olduğu için önce vermek istemediler. Biz ısrar edince evlenmemize razı oldular. Birbirimizi severek evlendik, bir çocuğumuz oldu. Çok mutluyuz" dedi. E.D. ise "Arkadaşlık yapıp birbirimizi sevdik. Ailemden istediler, yaşım küçük olduğu için ailem vermedi. Ben ısrarlı davranınca, yanlış bir şey yapabileceğimden korkarak evliliğime rıza göstermek durumunda kaldılar. Ömer'den bir bebeğim var. Şikayetçi değilim" ifadelerini kullandı.

Duruşmaya katılan baba Abdulberi D. ise kızının yaşının küçük olması nedeniyle evliliğe önce izin vermediğini ancak kızı ile damadının çok ısrarlı davrandığını ileri sürdü. Abdulberi D., kızının kötü bir şey yapmasından korktuğu için evliliklerine izin vermek zorunda kaldığını ileri sürerek kendini savundu.

Duruşma, E.D.'nin kemik yaşının saptanması için ertelendi.



DHA(AŞ/OA/CK)