Geçen 27 Ağustos akşamı, Karabağlar’daki General Asım Gündüz Parkı’nda meydana gelen olay, tüm Türkiye'yi üzmüştü. Parkta ablasıyla oynadığı sırada, bir anda kanlar içinde kalıp "Yandım" diye annesine koşan ve bu sırada oyuncaktan düştüğü düşünülen 6 yaşındaki Umut Ceylan’ın vücuduna, kurşun isabet ettiği ortaya çıkmıştı. Doktorların çabalarına rağmen hayatını kaybeden Umut, biranda Türkiye’de bireysel silahsızlanmanın simgelerinden birisi oldu.

ELDEKİ TEK DELİLDEN KATİL YAKALANDI

Olayın ardından araştırma başlatan İzmir polisinin elindeki tek delil ise minik Umut’un vücudundan çıkarılan mermi çekirdeği oldu. Hesaplamalarda merminin 68 bin ayrı noktadan ateşlenmiş olabileceği ihtimali değerlendirilirken, şüpheli 30 yaşındaki Can Kayı, geçen hafta, Karşıyaka Girne Caddesi’nde silahla yaralama olayına karışınca yakalandı.

'Uyuşturucu kullanmak, yaralama, hırsızlık' suçlarından poliste 8 kaydı bulunan Can Kayı, aralarında husumet bulunan Enis D.’yi tabancayla yaraladı, bir gün sonra da yakalanıp bu olayla ilgili tutuklandı. Can Kayı’nın olayda kullandığı el yapımı tabancanın, Umut Ceylan’ı öldüren silahla aynı olduğu kriminal incelemede ortaya çıktı.

İKİNCİ İNCELEME JANDARMAYA YAPTIRILDI

Polis Kriminal Laboratuvarında, tabancanın Umut’u öldüren silah olduğun anlaşılmasına rağmen Cinayet Büro Amirliği ekipleri, çıkan sonuçtan emin olmak için bu kez jandarmadan yardım istedi. İsteğin olumlu karşılanması üzerine tabanca bu kez özel ekiple, Aydın’ın Söke İlçesi'ndeki Jandarma Bölge Kriminal Merkezi’ne gönderildi. Burada bir kez daha yapılan inceleme sonrasında tabanca için aynı sonucun çıkmasıyla da, artık katilin Can Kayı olduğu polis açısından kesinlik kazandı.



TY(İÖ/SS)