Sorgun Yunus Emre İlköğretim Okulu öğrencisi Samet İlgü, 5 yıldır kullandığı motosikletlerden 9'unun kırıldığını söyledi. Babasının motosiklet tamircisi olduğunu belirten İlgü, "6 yaşından itibaren babamın dükkanına giderken ben de motosiklet tutkunluğu başladı. Şu ana kadar 9 motosiklet kırdım. 10'uncu motosikleti almayı düşünüyorum. Daha önce küçük motosikletleri kullanıyordum, zamanla daha büyüklerini kullanmaya başladım" dedi. Motosikletle akrobatik hareketler yapabildiğini belirten İlgü, şöyle konuştu:

"Yaşıma göre tehlikeli olsa da motosiklet sürerken ön tekerleri kaldırıyor, ayakta durabiliyorum. Tabii bunların yanı sıra daha farklı akrobatik gösteriler de yapabiliyorum. Büyüdüğümde Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu gibi dünya çapında adımı duyurmayı hedefliyorum."

OĞLUM GELECEĞİN MOTOSİKLETÇİSİ

Sorgun'da 20 yıldır motosiklet tamirciliği yaptığını anlatan Samet İlgü'nün babası 39 yaşındaki Hasan İlgü, "Motosiklet tutkusuyla akrobatik hareketler yapmaya başladı. Samet'in bu halini gördükçe küçüklüğümü hatırlıyorum. Ankara'daki moto-drag yarışında gösteri sürüşüne davet edildi. Bu da bana gurur veriyor" dedi.



HY(AY/İD)