Baba Kamil Y.'nin şikayeti üzerine gözaltına alınan Akça, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, hakkında Samsun 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.

'KENDİSİNE ELİMİ BİLE SÜRMEDİM'

'Cinsel istismar' ve 'hürriyeten yoksun bırakma' suçlarından 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Hasbi Akça, dün son kez hakim karşısına çıktı. Daha önceki savunmalarını tekrar eden ve suçlamayı kabul etmeyen sanık şöyle dedi:

"Sabah saat 08.00'da çikolata almak istediğini söyleyip içeriye girmek istedi. Ben de kendisini içeriye almak istemedim ve iteledim. Babası, 'tek gelirse dükkana almamamı' söylemişti. Daha sonra çikolatasını verdim ve kendisini yolladım. Yaklaşık 1 ay sonra da savcı beni çağırdı ve bu olayı öğrendim. Ben kendisine elimi bile sürmedim. Neden böyle bir iftara atıyor bilmiyorum."

'ETEĞİMİ KALDIRIP ELLE TACİZ ETTİ'

Daha önceki duruşamlarda ifade veren F.Y. ise, zaman zaman çikolata almaya pastaneye gittiğini söyleyerek, "Elindeki çakı bıçağı ile beni tehdit edip, eteğimi kaldırdı. Elle taciz etti. Ben de bağırarak dükkandan çıkıp okula gittim ve durumu iki kız arkadaşıma anlattım. Sonra eve gelince anne ve babama söyledim" dedi.

ADLİ TIP: KIZIN İFADELERİ GÜVENİLİR DEĞİL

Mahkeme, yargılama sürerken İstanbul Adlı Tıp Kurumu 6'ıncı İhtisas Kurulu'ndan küçük kızın olay nedeniyle ruh sağlığının bozulup bozulmadığını ve küçük kızın ifadelerinin güvenilir olup olmadığının araştırılmasını istedi. Kurul tarafından yapılan inceleme F.Y.'nin olay nedeniyle ruh sağlığının bozuk olmadığını ve kuvvetli delillerce desteklenmedikçe ifadelerinin güvenilir olmadığını belirtti.

Bunun üzerine mahkeme, dosyada F.Y.'nin ifadeleri haricinde başkaca delil ve tanık olmadığı gerekçesiyle Hasbi Akça'nın beraatine karar verdi.



İA(İS/COŞ)