Merkez Seyhan İlçesi'nde oturan kız kardeşler 14 yaşındaki C.Y. ile 12 yaşındaki A.Y.'nin ailesi, mutfak masrafı için ayrılan paranın yerinde olmadığını fark edince, kızlarına bu konuda bilgileri olup olmadığını sordu. Aileleri ısrar edince kardeşler, aynı mahalleden tanıştıkları gençlerin kendileriyle cinsel ilişkiye girdiklerini ve "Ailenize anlatırız, rezil olursunuz" tehdidinde bulunarak para istediklerini, bu yüzden evden çaldıkları paraları onlara verdiklerini anlattı. Aile, kızlarının verdiği bilgi üzerine şikayetçi oldu. Şikayet üzerine harekete geçen polis ekipleri, kız kardeşlere cinsel istismarda bulunup, şantaj yaptığı ileri sürülen 18 kişiyi yakaladı.

Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan şüpheliler, "Zaman zaman parkta bir araya gelip, sohbet ediyorduk. Cinselliği merak ettiklerini söyleyip, bizimle kendi istekleriyle birlikte oldular. Kimseyi ilişkiye zorlamadık" diye ifade vererek tecavüz ve şantaj iddiasını kabul etmedi. İfadelerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 5'i çocuk 10'u tutuklanırken diğerleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Soruşturmaları tamamlanan yaşları 16 ile 17 arasındaki tutuklu S.T., Y.K., A.K., Ö.G. ve E.K. ile tutuksuz R.E., T.S., B.S., H.H.A. ve H.C. hakkında 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı ve cinsel amaçla küçüğü hürriyetinden alıkoymak' suçlarından dava açıldı.

Çocuklardan S.T., A.K., B.S., Y.K., E.K. ve Ö.G. hakkında 29'ar yıl, T.S., H.H.A., H.C. ve R.E. hakkında ise 8'er yıla kadar hapis cezası istendi.

3 AYRI DAVA OLDU

Aynı olayla ilgili daha önce 2 ayrı dava açıldı. Kız kardeşlerin ikisine birden cinsel istismarda bulunduğu öne sürülen yaşı büyük 6 sanık için 2'Ağır Ceza Mahkemesi'nde, sadece C.Y.'yi istismar ettiği iddia edilen yaşı büyük 2 sanık için ise 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davalarda 15 ile 90 yıl arasında hapis cezası istendi.

Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak. Haklarında iki ayrı dava açılan yaşı büyük 8 sanıktan 5'i tutuklu bulunuyor.


MKA(OA/AAA)(FOTOĞRAF)