Ayşe- Ali Tülek çiftinin, tek çocukları olan Görkem, engelli olarak dünya geldi. Bacakları olmayan, sol kolu dirseğe, sağ kolu da bileğe kadar olan Görkem’in doğum sonrası kalbinde delik ve böbreklerinde büyüme olduğu belirlendi. Bir dizi tedavi ve ameliyatın ardından sağlığına kavuşup, yaşama tutunan Görkem, 6 yaşına geldi. Ancak Görkem, el ve bacakları olmadığı için yaşıtları gibi parklarda koşup, oynayamıyor. Sokakta top oynayan yaşıtlarını balkondan izleyen Görkem, anne ve babasına sürekli olarak, "Benim el ve bacaklarım niye yok?" diye soruyor.

Evde kendisi için alınan bilgisiyar ve oyuncak arabayla vakit geçiren Görkem, önümüzdeki yıl okul eğitimini ise evde alacak. Hiçbir işini kendi başına halledemeyen Görkem’in ileriye yönelik sıkıntılarını gidemek için ailesi haftada iki gün rehabilitasyon merkezine götürüyor. Buradaki eğitmenleri, çok istekli buldukları küçük Görkem’e protez bacakla denge eğitimi veriyor.

İleride doktor olmak istediğini söyleyen Görkem’in tek isteği ise yaşıtları gibi koşup, oynayabileceği, protez bacak. Ancak, bir firmada asgari ücretle çalışan babası Ali Türek, maddi durumunun yeterli olmaması nedeniyle oğlunun bu isteğini yerine getiremiyor. Küçük Görkem ise hayata daha sıkı tutunmasını sağlayacak protez bacak için, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek, "Recep amca bana protez bacak gönder misin?" dedi.

PROTEZ BACAK 45 BİN TL

Görkem’in yürüyebilmesi için alınacak protez bacağın yaklaşık 45 bin TL olduğunu belirten baba Ali Tülek, bunu karşılayacak maddi imkanlarının olmadığını belirterek, devlet yetkililerinden bu konuda yardım istedi. Tülek, Görkem’e 18 yaşından sonra el ve ayak nakli yaptırmayı düşündüklerini vurgulayarak, "Nakil için şu an yaşı çok küçük. En azından yürüyebilmesi için protez bacak ihtiyacımız var. Bunu da devlet ancak özel şartlarda ve lisanslı sporcular için karşılıyormuş. Bizim de bedeli çok yüksek olan protez bacağı alacak gücümüz yok. Bu nedenle çaresiziz" dedi.

DOKTORLAR FARKETMEDİ İDDİASI

Ev kadını anne Ayşe Tülek, hamilelik döneminde düzenli olarak kontrollere gitmesine rağmen doktorların, herşeyin normal geçtiğini söylediğini belirterek, "Ancak, boyu biraz kısa olacak" demişlerdi. Doğum sonrası karşılaştığımız durum bizi şoke etti. Doktor hakkında dava açmayı düşündük, ancak sonra vazgeçtik" dedi.

Oğluyla ilgilenmek zorunda olduğu için çalışamadığını belirten Tülek, "Görkem, zaman zaman parkta oynamak istiyor. O’nu sırtıma bağlayarak bu isteğini yerine getirmeye çalışıyorum. Bunu yaparken bizi en çok üzen şey, meraklı ve acıyan gözlerle bakarak, soru soranlar oluyor. Bu nedenle sokağa, pazara çıkmaya çekinir olduk" diye konuştu. Oğlunun protez bacağı kavuşması halinde en azından bazı işlerini kendisinin görebileceğine dikkati çekerek, "Bu konuda tüm hayırseverlerden yardım bekliyoruz" dedi.



MG(AÖ/SS)