Merkez Gürsu ilçesi’nde oturan ve 4 aylık hamile Leyla Algan’ın cesedi, 14 Kasım 2010 tarihinde ormanlık alanda bulundu. Jandarma, ağzı bantlanmış halde boğularak öldürülen genç kadının evden ayrılırken yanında bulunan oğlu Gökhan’a ise ulaşamadı.

Jandarma tarafından yürütülen soruşturma sonrası gözaltına alınan İhsan Ayan, bir süre ilişkisi olduğu iddia edilen kadını boğarak öldürdükten sonra, halen kayıp olan oğlunu da dereye attığı iddiasıyla tutuklandı.

Mahkemeye çıkartılan sanık 'Gebe olduğu bilinen kadını öldürmek' suçundan geçtiğimiz şubat ayında ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edildi. 

4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dosyası ayrılan İhsan Ayan bu kez Gökhan Algan'ı dereye atarak öldürdüğü iddiasıyla hakim karşısına çıktı. Bugün yapılan duruşmada mütalaasını veren cumhuriyet savcısı, küçük Gökhan'ın cesedinin yapılan tüm aramalara rağmen bulunmadığı, zaman aşımı süresine kadar da ceset bulunmadan bir karar verilmesinin mümkün olmadığını, cesedin hiç bulunmama ya da öldüğü iddia edilen Gökhan'ın yaşıyor olma ihtimalinin de bulunduğunun dikkate alarak sanığın,  'çocuğu öldürme' suçunun mevcut delil durumuna göre tahliyesine karar verilmesini talep etti.

Duruşma, mütalaaya karşı sanığın savunmasının alınması için ertelendi.