Sakarya'nın Söğütlü İlçesi’nde 16 yaşındaki gelinleri S.B.'ye işkence yaptığı ileri sürülen aile fertleri polis tarafından yakalandı. Bugün polisteki ifadelerinin ardından adliyeye sevkedilen zanlılardan işkenceyle suçlanan kayınvalide H.K. ile gelinine tecavüzle suçlanan kayınpeder S.K. tutuklandı. İmam nikahlı eşi B.K. ile amcasının oğlu H.K. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Sakarya İl Müdürü Kerem Toprak, S.B.'nin durumuyla yakından ilgilendiklerini, olayın kendilerine bildirilmesiyle birlikte sosyal uzmanların harekete geçtiğini belirterek şunları söyledi:

"Emniyetten gelen ihbar üzerine küçük kızın yatırıldığı hastaneye uzmanlarımızı gönderdik. Koruma kararı alındı. Yaptığımız ilk incelemede küçük kızın uğradığı eziyet nedeniyle tedavisinin uzun süreceğini belirledik. Annesi de başucunda bekliyor. Adı geçen kızımızın tedavisi tamamlandıktan sonra kurum olarak çocuk koruma kanunu kapsamında değerlendirerek hangi tedbir uygulanacağı belirlenecek."



ZT,AG(MB/AAA)