Erzurum'dan 125'inci Yıl Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı olarak görev yaptığı Iğdır'a otomobiliyle hareket eden Cafer Alagöz'ün oğlu Can Alagöz Nene Hatun Köyü yakınında bir kartal fark etti. Kartalın küçük olduğu ve uçamadığını gören Can Alagöz, kuşu otomobile aldı ve Iğdır'a getirdi. Iğdır'da Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğüne teslim eden İnönü İlköğretim Okulu 7'nci sınıf öğrencisi Alagöz, "Erzurum'dan otomobille geliyorduk. Yol kenarında yavru kartalın çaresizliğini görünce hiç tereddüt etmeden aldım. Emin ellere teslim ettiğim için de çok mutluyum" diye konuştu.

3 AYDA UÇMA YETENEĞİ KAZANACAK

Veteriner Hekim İbrahim Gültekin, yavru kartalın üç ay sonra uçma yeteneğine kavuşacağını belirtirken, Orman ve Su İşleri İl Şube Müdürü Mete Türkoğlu, hayvansever Can Alagöz'ü 'Ekolojik Avcılık Foto Safari' kitabıyla ödüllendirdi. Türkoğlu, daha sonra şunları söyledi:

"Can Alagöz bizim en küçük doğa severimiz. Kaya kartalını yol kenarında bulunca bize ulaştırarak teslim etti.  Bu örnek davranışından dolayı teşekkür ederiz. Yavru kartal 3 aylık süre içerisinde uçma yeteneğine kavuşacak. Yavru kartalın doğal hayata kavuşması ve insanlardan uzak bir ortamda uçuş kabiliyetini kazanması için Kafkas Üniversitesi Bakım ve Rehabilitasyona gönderilecektir."


SD(KS/AK)