Çorum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından, Ramazan ayı nedeniyle sayıları artan dilencilere yönelik yapılan denetim arttırıldı. Zabıta ekipleri tarafından kentin en işlek caddelerinde sürekli dilencilere yönelik kontroller yapılıyor. Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Turan Candan, şöyle dedi:

"Kentte dilencilik yapan ailelere ulaştık ve ihtiyaçlarına göre belediye olarak her türlü yardımda bulunduk. Bulunmayı da sürdürüyoruz. Ancak, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte dilenen insanların her gün fazlalaştığını görüyoruz. İl dışından gelen dilencilerde işin içine girince bu sayı arttı. Ekiplerimiz zaman zaman dilencileri topluyor. Bazen bizi  şok eden olaylarla karşılaşıyoruz. Belediye olarak ne kadar yardım edersek edelim, bunu meslek haline getirmiş insanlar var. Örneğin, bayan bekar ama kucağında çocuk var. Geliyor şehrin en işlek caddesine başlıyor duygu sömürüsüne,  İnsanımız da yufka yürekli. Hemen cebine elini atıp dilenciyi sevindiriyor" diye konuştu.

İnsanların para verme yerine dilencileri yetkililere yönlendirmesini isteyen Başkan Yardımcısı Turan Candan, "Her türlü yardım yapılıyor. Ancak yine de dilenci sayısında artış oluyor. Emanet çocukla dilencilik yapan insanlar olduğu gibi, dilenirken kucaklarındaki çocuklara uyku ilacı verenler bile var" dedi.



YÇ(İS/İD)