Atatürk Üniversitesi'ne bağlı Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü'nde öğrenim gören 170 öğrencinin mezuniyet töreni dün yapıldı. Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene mezunlar, aileleriyle birlikte geldi. Mezunlardan 24 yaşında ve iki yıllık evli Sümeyye Koç, henüz 3 aylık olan oğlu Mevlüt ile birlikte diploma aldı.

DERSLERE DE GİRDİ

Sümeyye Koç, oğlunun erken doğumla dünyaya geldiğini, bakacak kimsesi olmadığı için mezuniyet törenine getirdiğini söyledi. Derslere de oğluyla birlikte girdiğini anlatan Sümeyye Koç "Oğlum mezuniyetime tanıklık etti. Staja bile oğlumla gittim. Oğlum benimle birlikte üniversite okudu. Arkadaşlarım hamilelik ve sonrasında bana çok destek oldu" diye konuştu.

OKULUN VE TÖRENİN MASKOTU

Öte yandan mezuniyet töreninin maskotu haline gelen Mevlüt'ü kucağına alan öğrenciler ve öğretim görevlileri sırayla hatıra fotoğrafı çektirdi. Sağlık Bilimleri Fakültesinde öğretim görevlisi olan Rahşan Akyıl, Sümeyye Koç'un gözde öğrencilerinden biri olduğunu belirterek "Son zamanlarda Sümeyye'nin oğlu Mevlüt'te bizim gözde öğrencimiz oldu. Derslerde hiç ağladığını görmedim. Mevlüt okulumuzun maskotuydu" dedi.