İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde Atatürkçü Düşünce Derneği Şubesi’ni ziyaret eden, Menemen Olayları’nı konu alan 'Kubilay' adlı filmin yönetmeni Faik Ahmet Akıncı, konuşmasında AK Parti hükümetini eleştirdi. Filmi çekerken maddi ve manevi anlamda zorluklarla mücadele ettiğini dile getiren Akıncı, "Filmi çektikten sonra, vizyona girme aşamasında Ergenekon’a dahil edilerek gözaltına alındım. Bunun duyulmasının ardından birçok sinema gösterimi iptal etti. Maddi olarak çok büyük sıkıntı yaşadım. Ben herhangi bir film çekip milyon dolarlar kazanabilirdim. Ama ben, Türkiye’de insanların aydınlanması ve doğruları görmesi adına bu sektördeyim. Yapılanlar beni aç bırakmak içindi. Bu süreçte evimi, arabamı daha önemlisi eşimi kaybettim. Ancak beni en çok üzen Cumhuriyetçilere olan güvenimi yitirmem oldu. Maalesef Cumhuriyetçiler ve yurtseverler birbirine sahip çıkmıyor. Atatürkçülüğe karşı yapılan bu darbeye karşı kimse ortak hareket etmiyor" diye konuştu.

Menemen’de ayaklanmayı yapanların torunlarının bugün AK Parti’nin içinde olduğunu savunan Akıncı, şunları söyledi:

"O yıllardaki tarikat isyancılarının torunları bugün ülkeyi yönetiyor. Son yıllarda isyan çıkartan tüm Cumhuriyet düşmanlarının itibarı iade edilirken, Kemalist ve Cumhuriyetçiler itibarsızlaştırılıyor. İzmir Büyükşehir Beledisi ihale davasındaki oluş nedenim de itibarsızlaştırma eylemidir. AK Parti 12 Eylül darbesinin ürünü olarak 24 Ocak kararlarını harfiyen uyguluyor. Buna karşı ses çıkartanları Ergenekon’a dahil ediyorlar. Ben yine filmlerimi çekmeye devam ediyorum. AKP hükümetinin kadına bakışını, tecavüzün ve çocuk istismarının suç olmaktan çıkartıldığını anlatan “Üç Kadın, Üç Kader' adlı filmi çektim. Atatürk’ün eşsiz eseri Nutuk’u da filmleştirdim. Nutuk filmiyle de beyaz perdede olacağız."

"AKP’NİN TOKATI BENİ GÜÇLENDİRİR"

Ön plana çıktığı her dönemde, AK Parti tarafından davalarla önünün kesilmek istediğini iddia eden Akıncı, "Buna karşın AKP’nin bana attığı her tokat beni güçlendiriyor. Halkımız daha büyük destek gösteriyor. İstanbul’da yaptığımız çekimlerde Maltepe ve Kartal’daki ADD üyesi kadınlar sete yemek getirdi. Bu görülmemiş bir sevgidir, destektir. Kubilay belki beyaz perdede ilgi görmedi ancak DVD’ler birçok filmden daha çok satıldı. Ben satabildiğim DVD’lerle yeni filmler çekiyorum, imkanlarım dahilinde çekmeye devam edeceğim. DVD’lerin satışı sırasında da İzmir’de bir ihale davasına dahil edildim. Bu nedenle DVD anlaşması yaptığım kuruluş sözleşmeyi iptal etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik bu dava ses kayıtları üzerinden yürütülmek isteniyor" dedi.

ADD Ödemiş Şube Başkanı Hikmet Güriş ile dernek üyeleri, Akıncı’dan Yunan işgaline karşı ilk halk direnişin yapıldığı Ödemiş’te yaşananların da beyaz perdeye taşımasını istedi. Bunun üzerine Akıncı da belediyenin kendilerine yardımcı olmaları durumunda filmi çekebileceğini kaydetti.