KTÜ kampüsünde rektörlük binası önünde gerçekleştirilen törene çok sayıda öğretim üyesi de katılarak yeni rektör Prof. Dr. Süleyman Baykal’a iyi dilek ve temennilerde bulundu. Prof. Dr. İbrahim Özen, görevi teslim ettiği yeni rektör Prof. Dr. Baykal’a rektörlük cübbesini giydirdi. Zaman zaman gözlerinin dolduğu gözlenen Prof. Dr. Özen, yaptığı kısa konuşmada Rektör Baykal'a başarılar diledi.

Rektörlük seçiminde birinci olan ve Cumhurbaşkanı Apdullah Gül'ün onayı ile KTÜ Rektörü olarak atanan Prof. Dr. Süleyman Baykal ise çok heyecanlı olduğunu dile getirdi, görevi en iyi şekilde yürütmenin çabasında olacaklarını söyledi. Müdahaleci bir rektör olmayacağını belirten Prof. Dr. Baykal, şöyle konuştu:

"Bundan sonraki dönem, ağabey - kardeş samimiyeti derecesindeki ilişkiler çerçevesinde devam edecek. Yarım kalan hizmetler varsa en hızlı bir şekilde tamamlanacak. Sayın İbrahim Özen'e verdiği hizmetlerden ötürü çok teşekkür ediyorum. Sayın Özen hiçbir zaman müdahaleci bir rektör olmadı. Bizler de bu görevi arkadaşlarımızla yürüteceğiz. Çok mutluyum. Aldığımız bayrağı daha ileriye taşıyacağız."

Konuşmaların ardından KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Prof. Dr. İbrahim Özen'e rektörlük yaptığı yıllar içerisinde çekilmiş fotoğraflarından oluşan bir albüm ve plaket hediye etti. Duygusal anların yaşandığı devir-teslim töreni sonrası Prof. Dr. Özen, rektörlük binasından kendisine ait otomobille alkışlar eşliğinde ayrıldı.



FT(TM/CK)