Olay, 21 Şubat günü, saat 17.00 sıralarında KTÜ Kanuni Kampusü'ndeki kantin önünde meydana geldi. KTÜ Öğrenci Kolektifi'ne mensup bir grup sol görüşlü öğrenci, kantin önünde stant açarak, öğrencilere düzenlenecek konferansla ilgili bilgi verip gazete ve dergi satmak istedi. Stant açılmasına karşı çıkan karşıt görüşlü öğrenci grubuyla, Öğrenci Kolektifi üyeleri arasında kavga çıktı. Üniversitenin özel güvenlik güçleriyle bölgede devriye gezen polis ekiplerinin müdahalesi sonucu çok fazla büyümeden önlenen kavga sonucu Öğrenci Kolektifi'ne mensup öğrenciler Melike Arduç ve Çağdaş Yağızcı hafif yaralandı.

Olayın ardından KTÜ yönetimi tarafından KTÜ Öğrenci Kolektifi üyesi 4 öğrenci hakkında soruşturma açılması ve birinin uyarı cezası alması tepkilere neden oldu. KTÜ Öğrenci Kolektifi üyesi bir grup öğrenci, yaşananları protesto etmek için bugün KTÜ rektörlük binası önünde toplandı ve basın açıklaması yaptı. ‘Soruşturma geri çekilsin’, 'İleri demokrasi KTÜ’de’,  ‘Rektörlük çeteleri koruyor’,  ‘Saldırıya uğrayan öğrenciler soruşturuluyor’ ve ‘Bu kadarına da pes’ yazılı dövizler taşıyan öğrenciler, ‘Soruşturmalar, baskılar bizi yıldıramaz’ ve ‘Çeteler dışarı, bilim içeri’ diye slogan attı.

Grup adına açıklama yapan, olay tarihinde mağdur olduğu ve saldırıya uğradığı halde kendisinin de soruşturmadan geçirildiğini iddia eden Melike Arduç, şöyle dedi:

"Olay günü ülkücü çete tarafından darp edildiğimiz yetmezmiş gibi şimdi de bu olayın sorumlusu ilan edildik. Mağdur olan, yaralanan arkadaşlarımıza soruşturmalar açıldı ve bir arkadaşımız uyarı cezası aldı. KTÜ yönetimi hukuku yok sayıp bizleri soruşturmaktan derhal vazgeçmelidir. Tüm soruşturmalar ve cezalar çekilmeli, bu çeteler hakkında işlem yapılıp üniversitemizin böylesi olaylarla bir daha anılmaması için okul içerisindeki çetelerin varlığına son verilmelidir."



FT(TM/İD)