KTÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesi önünde toplanan Öğrenci Kolektifi üyesi yaklaşık 100 öğrenci, hükümet ve Ak Parti aleyhinde sloganlar attarak YÖK Yasa Tasarısı’nı protesto etti ve rektörlük binasına kadar yürüdü. 'Üniversite A.Ş.’ye, YÖK’e, yasasına geçit yok’, 'YÖK’e hayır', 'Sermaye defol', 'Demokratik üniversite', 'Parasız eğitim istiyoruz', 'YÖK’te reform olmaz' ve 'YÖK kapatılsın’ dövizleri taşıyan öğrenciler, 'Müşteri değil öğrenciyiz', 'YÖK kalkacak, polis gidecek, üniversiteler bizimle özgürleşecek' sloganları attı.

Öğrenci grubu adına konuşan Anıl Baran, yeni YÖK yasasıyla üniversitelerin sermayenin kucağına atılacağını ileri sürerek şunları söyledi:

"Bu tasarıdaki özerklik kelimesi üniversitelerin mali açıdan kendi yağında kavrulmasından başka bir anlam ifade etmiyor. Müşteri olarak değerlendirilen üniversitelilerden katkı payları alınacak, imkanlar şirketlere peşkeş çekilecek ve bunlardan elde edilen gelirle bilimi sermaye ihtiyaçları doğrultusunda kullanılan bir üniversite modeli ortaya çıkarılacaktır. Bu yasayla üniversiteler sermayenin kucağına bırakılacak."

Açıklamadan sonra rektörlük binası önünde horon oynayan öğrenciler ardından dağıldı.



FT(TM/CK)