Sivas'ın Zara İlçesi'ne bağlı Beypınar Köyü'nde Gürgenağlı mevkisinde faaliyet gösteren Çevikler Madencilik'in işlettiği krom madeninde çalışan 39 yaşındaki 4 çocuk babası İdris Ekinci ile 27 yaşındaki Gökhan Kuştemir ve Fatih Şahin, akşam saatlerinde kontrol amacıyla madene girdi. Gece geç saatlere kadar geri dönmemeleri üzerine aynı madende çalışan arkadaşları, peşlerinden kontrol etmek için madene girdi.

İşçiler madene girdiklerinde, 3 arkadaşlarını baygın durumda, yerde yatmış halde buldu. Karbommonoksit gazından zehirlendiklerinin anlaşılması üzerine sağlık ekiplerine haber verildi. Ancak madenin bulunduğu yere fiziki şartlardan dolayı ambulansın çıkamaması üzerine, işyerindeki araçlarla gazdan zehirlenen işçiler, ambulansın bulunduğu yola indirildi. Ambulansla Zara Devlet Hastanesi'ne getirilen işçilerden İdris Ekinci ve Gökhan Kuştemur kurtarılamayarak öldü.

Durumu ağır olan Fatih Şahin ise ilk müdahalenin ardından Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilerek yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı. Yaşamını yitiren işçilerin cesetleri otopsi için Numune Hastanesi'ne getirildi. Haberi alan yakınları da hastaneye geldi. Yaşamını yitiren işçilerden İdris Ekinci'nin Kayserili, Gökhan Kuştemur'un ise Adanalı oldukları ve yaklaşık 4-5 yıldır bu madende çalıştıkları belirtildi. İşçilerin yaşamını yitirdiği madendeki fiziki şartların kötü ve havalandırmanın da yetersiz olduğu iddia edildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
 
HÖ(EA/AAA)