Matbaacı Aziz Pazarlıoğlu, dünyaca ünlü baskı sistemleri firması HP’den aldığı son teknolojiye sahip 'Indigo 5500' dijital ofset baskı makinesi ile deri ürünlerine ilk uygulamayı yaptı. Dijital baskı için üretilen bu makinenin Ege Bölgesi’nde 2, Türkiye’de 28, dünyada ise 6 bin tane satıldığını kaydeden Pazarlıoğlu, "HP Indigo dijital ofset baskı makinesini bu yönde kullanan ilk işletme olduk" dedi.

EKONOMİK KRİZ YENİLİKÇİ UYGULAMAYI GETİRDİ

Teknoloji yenilemek için 4 yıl önce 500 bin dolarlık yatırım yaptıklarını kaydeden Pazarlıoğlu şunları anlattı:

"Bu şirketimiz için ciddi bir yatırımdı. Makineyi almamızla birlikte matbaa sektörü krize girdi. Bu krizle birlikte, makinenin vadesi gelen borçlarını ödemek için farklı arayışlara girdik. Çünkü, bu gelişmiş teknolojiye sahip baskı makinesi, aynı zamanda kişiye özel baskı imkanı sağlıyordu. 'Bunu farklı alanlara, ürünlere uygulayabilirmiyiz' düşüncesinden hareketle deri üzerine baskı gerçekleştirdim. Yenilikçi uygulamamız büyük başarı kazandı."

CEO’YA 30 ÇİFT AYAKKABI GÖNDERDİ

Bu uygulama ile yarışmaya da katıldıklarını, HP’nin ürünlerini kullanan 46 ülkedeki 64 firmaya karşı HP Baskı Mükemmelliği Yarışması’nda Genel Ticari Baskı kategorisinde birincilik aldıklarını kaydeden Pazarlıoğlu şöyle konuştu:

"Ödülü dünyanın en büyük baskı makineleri fuarı Drupa 2012'de Stadhalle'de HP CEO Yardımcısı Alon Bar-Shany'nin elinden aldım. Bar-Shany, bin 500 kişilik katılımcı grubuna uygulamamızı örnek gösterdi. İzmirli bir firma olarak kazandığımız ödülden büyük gurur duydum."

HP CEO Yardımcısı Alon Bar-Shany'nin geçtiğimiz günlerde İzmir'e gelerek firmayı ziyaret ettiği bilgisini veren Pazarlıoğlu, CEO Yardımcısı Bar-Shany'ye özel tasarlanan ve CEO Meg Whitman’a da iletilmek üzere 30 çift ayakkabıyı gönderdiklerini ve ayakkabının ardından deri kemere baskı uyguladıklarını dile getirdi.

YARIŞMA

Indigo, Designjet, Web Press, Designjet ve Scitex sistemleri kullanılarak üretilen grafik sanatları baskılarını ödüllendiren yarışma toplam 21 kategoride yapılıyor. Yarışmada sonuçlar uluslararası baskı alanında uzmanlardan oluşan bağımsız bir kurul tarafından belirleniyor. Baskı kalitesinin yanı sıra çevreye karşı duyarlı, yenilikçi beceri isteyen örnekler göz önüne alınıyor.

BT(AÖ/COŞ)