Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği, yaptığı operasyonla büyük bir vurgunu ortaya çıkardı. Fethiye başta olmak üzere Türkiye'nin farklı illerinde bankalara ait ATM'lere kamera ve kopyalama cihazı yerleştirerek halkın kredi kartı bilgilerini çalan şebeke çökertildi. Polis ATM'lerde bulunan güvenlik kameralarından faydalanarak şebeke üyelerini belirledi.

GÜVENLİK KAMERASINA YAKALANDILAR

Kamera görüntülerinde bir kişinin yanında getirdiği kamerayı ATM'ye yerleştirme anı görülüyor. Kamerayı yerleştirdikten sonra ATM'nin önünden ayrılan şüpheli, daha sonra tekrar gelerek kopyalama cihazını kredi kartı yuvasına sokuyor. Aynı yöntemle pek çok ATM'yi kayda alan şüpheliler gece gelip cihazları söküyor ve topladıkları kamera görüntüleriyle kartların kopyasını çıkarıyor. Şüpheliler kopyaladıkları kartlarla 23.55 ve 00.05 saatleri arasında ATM'lerden para çekiyor.

Yapılan teknik takip sonunda polis tarafından yakalanan şüphelilerin halkı dolandırarak elde ettiği paralarla tapu dairelerine giderek başka isimler altında villa satın aldıkları kaydedildi.

Bu yöntemle 651 kişinin kredi kartı bilgilerini kopyaladığı ve 800 bin liralık vurgun yaptıkları belirlenen 4 kişi gözaltına aldı. Bankalardan çektikleri paraların bir kısmıyla Fethiye'de villa, daire ve gayrimenkul aldığı saptanan S.Y, O.K, M.H.Y ve A.S emniyetteki sorgularının ardından mahkemeye sevk edildi. Şüphelilerden S.Y. ve O.K. mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. M.H.Y ve A.S. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.



ET(SU/CK)