Merkez Yıldırım ilçesi Ankara yolu caddesi üzerinde bulunan bankalar bölgesinde, 07 plakalı bir araç sürücüsünün başına kar maskesi takılı olmasından şüphelenen görevliler polise bildirdi. Yapılan araştırmada, aracın Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi otoparkından iki gün önce çalındığı belirlendi. Hastanede bulunan güvenlik kameraları ve yollarda bulunan Mobese kayıtlarını inceleyen Gasp Büro Amirliği ekipleri, aracın Şükraniye Mahallesi yönüne gittiğini belirledi. Bölgeyi kordon altına alan ekipler iki gün süreyle yüzlerce sokak dolaşarak, belirtilen aracı dün gece bir evin önünde park halinde buldu.

Kiralık olduğu belirlenen otomobil etrafında nöbet tutan polisler, bir kişinin çalıştırdığı  aracı, hareket ettiği sırada durdurup şüpheliyi gözaltına aldı. Aracın bagaj bölümünde yapılan aramada ise bir kuru sıkı tabanca, kar maskesi, eldiven, iki çanta, siyah tişört ve çalıntı plakalar bulundu.

PLAN YAPMIŞ, CESARET EDEMEMİŞ

Gözaltına alınıp Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilen Ertan Bağcı iş makinası operatörü olarak çalıştığı fabrikadan iki ay önce çıkarıldığını belirterek şunları anlattı:

"İşten çıkarıldığımda tazminatımı o bankadan almıştım. Kredi kartı borcum vardı. Tazminatımla bir kısmını kapattım kalan 15 bin lirayı işsiz olduğum için ödeyemedim. Borç bana sıkıntı yapmaya başladı. Bildiğim bir banka olduğu için böyle plan yaptım. Defalarca 'nasıl soygun yapabilirim' diye bankanın etrafında dolaştım ancak cesaret edemedim."

Gasp Büro Amirliği’nde ifadesi alınan Erhan Bağcı, Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edildi.



HT(FK/COŞ)