Merkez Yıldırım ilçesi Sıracevizler Mahallesi Kartal Sokak’ta oturan Şükrü Yıldız, bal üretmek için bir kovan arı alarak evinin dördüncü katında bulunan terastaki arkadaşına ait 4 kovanın yanına koydu. Ertesi gün komşusu kovanları kestane balı üretmek için Uludağ’a çıkarınca, Şükrü Yıldız’ın kovanındaki kraliçe arı da Uludağ’a gitti. Kraliçelerini bulamayan arılar sıcağın da etkisiyle kovanı terk etti ve mahalleyi bastı. Arıların saldırısına uğrayan mahalle sakinleri evlerine kapanarak belediye ve polisten yardım istedi.

GAZETECİLERİ DE SOKTULAR

Mahalleye gelen polis ekipleri ise yayaları sokaktan geçmemeleri konusunda uyardı. Evlerinden bir türlü çıkamayan mahalle sakinlerinin imdadına Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne ait ilaçlama ekipleri yetişti. Olay yerine gelen ilaçlama aracı yarım saatlik çalışmanın ardından arıları etkisiz hale getirdi. 10'a yakın vatandaşı ve haber yapmaya gelen gazetecileri de sokan arıların mahalleden uzaklaşmasının ardından vatandaşlar rahat bir nefes aldı.

Arıların sahibi Şükrü Yıldız, arıların polen toplamak için kovandan çıktıklarını ancak kraliçe arının kovanda olmaması nedeniyle mahalleye dağıldıklarını belirterek, arılar yeniden toplandıktan sonra kovanı Uludağ’a çıkaracağını söyledi.



HT(FK/COŞ)