Yalova Belediye Meclisi’nde yapılan ihale ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenleyen Yalova'nın Bağımsız Belediye Başkanı Yakup Koçal, Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz’e ait Merosa adlı firmanın arboretum üzerine Ortadoğu’nun ve bölgenin en büyük yatırımı yapacağını belirtti.

Arboretumu bir bütün olarak isteyen şirketin önümüzdeki günlerde şartları yerine getirerek araziyi alacağını söyleyen Başkan Koçal, “Arboretumu 3 parçaya bölerek ihaleye çıkarmıştık. 15 dönüm, 13 dönüm ve 10 dönüm olarak. Bir de ilave olarak daha önceden çıkmadığımız 2 tane 7.5 dönüm vardı, onları da çıkarmıştık. Bu 2 tane 7.5 dönüme bir de 15 ve 13 dönüme talipli çıktı. 7.5 dönüme aynı kişi teklif verdi. Ancak verdiği teklifte muhammen bedele bağlı olarak usul hatası yapmış. O nedenle ihale dışı kabul edildi. 10 dönüm ve 15 dönüm gerçekleşti. Olurlarını verdik satış muamelesi de bitti” dedi.

Firmanın Suudi Arabistan kökenli bir firma olduğunu ve Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz tarafından finanse edildiğini belirten Koçal, “Merosa şu anda Sapanca’da da sayısı bir hayli fazla olan villalar yapıyor. Bunların tamamı Araplar'a verilecek. Yalova’da da yatırım yapma kararı almışlar. Ancak böyle bir parsel değil tamamında yatırım yapmak istiyorlar. Dolayısıyla arboretumun tamamını Merosa alacak. Yaklaşık 250 milyon TL’lik bir yatırım yapmayı öngörüyorlar. Ortadoğu’nun ve bu bölgenin en büyük turizm yatırımını yapmayı planlıyorlar. Bu Yalova için çok iyi bir şey. Bu yatırım zengin Ortadoğuluların Yalova’ya gelmesi anlamına geliyor. Hem yatırımın büyüklüğü hem de oluşturacağı turizm potansiyeli itibarı ile Yalova’ya önemli katkılar sağlayacak. Önümüzdeki günlerde satışın tamamını gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

SG(FK/SSA)