Haydar Aliyev Endüstri Meslek Lisesi'nde yaşanan olayda, Namık Kemal Mahallesi'nde oturan Serkan Onur ve Şanlıurfa'dan sınava girmek üzere Ceyhan'a gelen Salih Boztekin, sürücü belgelerini gösterip okula alındı. İddiaya göre Serkan Onur ve Salih Öztekin sınav başlayıp soruları çözerken, salon görevlileri tekrar kimlik kontrolü yaptı. Serkan Onur ve Salih Öztekin, sınav giriş belgesi ve ehliyetlerini gösterdi. Görevliler, ehliyetin kimlik olarak kabul edilmediğini gerekçe gösterip, bu iki kişiyi salondan çıkardı.

'BAŞTAN UYARSALARDI, EVE GİDİP NÜFUS CUZDANIMI ALIRDIM'

Okul önünde yaşananlara tepki gösteren Serkan Onar, daha önce dört kez üniversite sınavına, geçen yıl da KPSS'ye ehliyetiyle girdiğini ve bir sorun yaşamadığını belirterek  şunlarısöyledi:

"Sınav giriş belgem ve ehliyetimle sınava gireceğim okula geldim. Görevliler kontrol etti ve sınavın yapılacağı salona girdik. Sınavın ortasında görevliler, tekrar kontrol yaptılar. Ehliyetle sınava giremeyeceğimi söyleyerek, dışarı çıkmamı istediler. Daha önce de ehliyetimle sınava girdiğim için itiraz ettim. Görevlilere 'ehliyet geçerli değilse, beni niye sınava aldınız, niye uyarmadınız' dememe rağmen kimse aldırış etmedi. Beni baştan uyarsalardı evden gidip nüfus cüzdanımı alabilirdim. ÖSYM'yi aradığımda ise şu an yardımcı olamayacaklarını daha sonra aramamamı istediler."

'DAHA ÖCE EHLİYETLE 2 KEZ SINAVA GİRDİM'

Salih Boztekin de daha önce 2 kez KPSS'ye ehliyetiyle girdiğini savunarak şunları anlattı:

"Ehliyetin yeterli olduğunu bildiğim için nüfus cüzdanımı getirmedim. Sınava girerken de bir şey söylemediler. Soruları çözerken, görevli öğretmen ehliyetin geçerli olmadığını ve sınavımın iptal olduğunu söyleyince şaşkına döndüm. Ne söylediysem, ne yaptıysam bir şey yapmadılar. Beni daha önceden uyarabilirlerdi, ben de çaresine bakardım. Bir yıl boyunca verdiğim emekler boşuna gitti."

Okuldaki sınav sorumluları ise konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmaktan kaçındı.

ŞÖ(OA/COŞ)