24 Şubat'ta barajın derivasyon tünelinin kapağının patlaması sonucu kaybolan işçiler Latif Değirmenci, Erdal Demirelli, Mehmet Yılmaz, Hasan Bolat, Veli Damaksız, Selahattin Aral ve Necmettin Karayiğit'i arama kurtarma çalışmasına bugün sabah erken saatlerde tekrar başladı. Soğuk hava ve yollardaki kar ve buzlanması nedeniyle çalışmalar olumsuz yönde etkilenmesine karşın barajın önündeki nehir yatağında oluşan toprak yığınında iş makinelerinin yardımıyla 3 noktada aramalar sürüyor. İş makinaları tarafından oluşturulan toprak setin içerisinde kalan su ise pompalarla boşaltılmaya çalışılıyor. Kayıp işçilerin cesetlerinin olabileceği düşünülen bu nokta su boşaltıldıktan sonra kazı çalışmaları yapılacağı bildirildi.

ÇAMUR İÇİNDE CEKET BULUNDU

İstanbul İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden getirilen özel bir cihazla suyun altı kamera ile gören cihazla da türbinin önündeki alandaki su ise taranıyor. Arama çalışması sırasında kayıp işçilerden birine ait olduğu düşünülen çamur içinde bir ceket bulundu.

MTA'DAN EKİP GELDİ

Adana Vali Yardımcısı Fikret Deniz, kayıp 7 işçinin arandığı bölgede incelemelerde bulundu. İşçilerin bulunması için Ankara Maden Teknik Arama Genel Müdürlüğü'nden teknik ekip geldiğini belirten Deniz, fizik mühendislerinin suda 'Yan Tarama Sonarı' ile arama çalışmasına başladığını söyledi. Alanın dar olması nedeniyle sonardan tam randıman alınamadığını belirten Deniz, "İşçiler bulununcaya kadar çalışmalar durdurulmayacak. MTA'dan sonar ekibi geldi. Mühendis arkadaşlarımız çalışıyor. Ancak sonarın bulanık sudaki nesneleri tespit etmesi için cihazın bulunduğu teknenin belli hıza ulaşması gerekiyor. Tribün çıkışının olduğu bölgeye kapattık. Bu bölgedeki suyu akşama kadar boşaltmayı planlıyoruz. Suyu tahliye ettikten sonra burayı araştıracağız. 100 kişilik bir ekip uğraş veriyor. Tüm olasılıklar değerlendiriliyor" dedi.

Kayıp işçilerin yakınları da sabahın ilk saatlerinden itibaren baraja gelerek, arama kurtarma çalışmasından gelecek haberi beklemeye başladı.

Kayıp işçilerden Eyüp Altıntaş, Cumali Değirmenci ve Erkan Yeğen'in cesetleri daha önce bulundu.



MK(OA/AAA)