İstanbul'da oturan 86 yaşındaki Hüseyin Özge, önceki gün vefat etti. Vasiyeti üzerine cenazesi memleketi Kastamonu'nun Taşköprü İlçesi'ne getirildi. Cenaze daha sonra ilçeye 30 kilometre uzaklıkta bulunan Doymuş köyünde toprağa verilmek üzere yola çıkarıldı. Ancak, yurt genelinde 1 haftadan bu yana etkisini sürdüren kar yağışı ve tipinin ilçeye bağlı birçok köy yolunu ulaşıma kapatması sonucu cenaze konvoyunda bulunan Yukarı Şehirören köyü Muhtarı Satılmış Göksu İlçe Özel idare'yi arayıp, "Cenaze konvoyumuz yolda kaldı" diyerek yolların açılması konusunda yardım istedi.

Yardım istemini alan ekipler, hemen bölgeye gelerek yol açma çalışmalarına başladı. Greyder ve kar küreme makineleri ile Köçekli Köyü'nde çalışmalar sürdürüldüğü sırada yer yer 2 metreye ulaşan kar yağışı, ekiplerin işini zorlaştırdı. Aralıksız yağan kar yağışı ve tipi, ekipleri donma tehlikesi ile karşı karşıya bıraktı. Muhtar Göksu ve beraberindeki ekipler yakında bulunan Köçekli Jandarma Karakolu'na sığındı. Burada bir süre kar yağışının etkisini azaltması için çalışmalarına ara veren ekipler, tipinin dinmesi ile birlikte gece saatlerinde çalışmalarına tekrar başladı, ancak yollar bir türlü açılamadı.

Doymuş Köyü'nde toprağa verilecek Hüseyin Özge'nin cenazesi köyüne götürülemeyince yeniden Taşköprü İlçesi'ne götürüldü. Yetkililer, yolların uzun süre açılamayacağını belirtmesi üzerine Özge'nin yakınları cenazeyi Taşköprü ilçesinde kılınan cenaze namazının ardında Kurban Tepe Mezarlığı'nda toprağa verdi. Yukarı Şehirören köyü Muhtarı Satılmış Göksu konuyla ilgili bilgi verirken, "Ekiplerden yolların açılması için yardım istedim, sağolsunlar yolları açmak için var güçleriyle çalıştılar. Ancak, aralıksız yağan kar yağışı ekiplerin işini zorlaştırdı. Doymuş Köyü'nde defnedilmesi gereken cenaze yolda mahsur kalınca yakınlarının kararı ile mecburen ilçede defnedildi" dedi.

Muhtar Göksu, ekiplerle birlikte yol açma çalışmalarını sürdürdükleri sırada tipi nedeniyle donma tehlikesi geçirdiklerini, yakındaki jandarma karakoluna sığındıklarını söyledi.



HD(AY/İD)