Olay, dün Kızkapan Köyü’nde meydana geldi. 19 yaşındaki Recep Buluş ve aynı yaştaki Salih Gülgen ile 17 yaşındaki G.K, bir arkadaşlarından aldıkları 22 RA 040 plakalı hafif ticari araç ile gittikleri Kızkapan Köyü’nde, Bahattin Tırnak’a ait 10 koyunu ağıldan çaldı. Koyunlarının çalındığını fark eden Tırnak, durumu Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı’na bildirdi. Jandarma ekipleri, yapılan araştırmaların ardından hırsızlık şüphelilerinin hafif ticari araçla çamurlu köy yolunu kullanarak İpsala yönüne gittiği belirledi.

OTO YIKAMACI DA BULUNDU

Keşan Küçük Sanayi Sitesi’nde araştırma yapan jandarma ekipleri, bir oto yıkamacının önünde yıkama sırası bekleyen dışı çamurlu hafif ticari araçtan şüphelendi. Aracın arka tarafını inceleyen ekipler, burada hayvan pisliği bulunca aracı yıkatmak için getiren Recep Buluş'u gözaltına aldı. Buluş, ifadesinde hırsızlığı arkadaşları Salih Gülgen ve G.K. ile gerçekleştirdiklerini, ayrıca koyunları aynı gün İpsala’nın Esetçe Beldesi’nde oturan  54 yaşındaki S.G.’ye 3 bin liraya sattıklarını söyledi.

Soruşturma kapsamında, Kırklareli’nin Lüleburgaz İlçesi’ne giden G.K.’ya telefonla ulaşan jandarma ekipleri, G.K.’nın burada jandarmaya teslim olmasını sağladı. Jandarmadaki ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edilen Recep Buluş, Salih Gülgen ve G.K. ise tutuklanarak Keşan Kapalı Cezaevine gönderilirken, S.G. serbest bırakıldı. Bulunan koyunlar sahibine teslim edildi.



ÜY(LK/SS)