Geçen yıl Gürpınar İlçesi'nin 2 derslikli 85 öğrencili Ortaköy İlköğretim Okulu'na atanan öğretmenler Sibel Garip ve Seda İgit köyün sosyal yaşamını değiştirdi. Bir yıl içinde sadece eğitime değil, köydeki sorunlara da el atan 2 fedakar öğretmen, öğrencilerin ve köy halkının sevgisini kazandı. Öğrencilerin okula devam etmesi ve daha başarılı olması için de öğretmenler Garip ve İgit, bir kampanya başlatarak başarılı öğrencileri yıl sonunda geziye götürmeye karar verdi.

ÖĞRENCİLERİ İÇİN TANIDIKLARINI SEFERBER ETTİLER

Okulların bitmesi ardından başarılı 12 öğrenciyi belirleyen öğretmenler, bilet parası bulmak için arayışlara başladı. 7'si kız 12 öğrenci ilk defa Van dışına çıkmanın heyecanını yaşarken, öğretmenler kısa süre içinde Türkiye'nin çeşitli illerindeki tanıdıklarını arayarak uçak bileti paralarını topladı. Bütün eksikleri tamamlayan öğretmenler, öğrencileri ile birlikte Temmuz'un ilk haftasında 2 günlük gezi için Ankara'ya gidecek. Fedekar öğretmen Sibel Garip, şöyle konuştu:

"Köydeki bütün öğrencileri böyle bir geziye götürmek isterdik. Ancak, imkanlarımız çok kısıtlıydı. Çünkü bilet paralarını tanıdıklarımızdan temin edebildik. Amacımız öğrencilerin köy dışında da bir dünyanın olduğunu görmeleriydi. Özellikle kız çocuklarının okumaları halinde nelerin kendilerini belklediğini, okumamaları halinde nelerle karşılaşabileceklerini görmelerini istedik."

ÖĞRENCİLER VE AİLELER HEYECANLI

Başarılı olan öğenciler de ilk defa Van dışına çıkmanın heyecanını yaşarken, öğrencilerin kimi, öğretmen, kimi, avukat, kimi doktor olmak istediğini söyledi. Öğrenciler, "İlk defa Van dışına çıkacağımız için çok mutlu ve heyacanlıyız. Öğretmenlerimiz bizimle çok ilgileniyorlar. Okuldayken birçok etkinlik yaptık. Şimdi de Ankara'ya gidiyoruz" dedi. Aileler ise ilk defa böyle bir etkinlikle karşılaştıklarını belirterek, öğretmenlerinin sadece eğitimle değil köyün sosyal problemleriyle de ilgilendiklerini ve bundan dolayı köylünün sevgisini kazandıklarını söyledi.



GÖ,MÇ(FE/İD)