Kayseri kent merkezine 90, Yeşilhisar ilçesine 20 kilometre uzaklıktaki 45 haneli Başköy Köyü’nde dün 16.00 sıralarında, kopan kayanın üzerine yuvarlanması sonucu yürüme engelli Bayram Atuman yaşamını yitirdi. Bu olay üzerine köye Kızılay tarafından 40 afet çadırı, 40 katalitik soba, mutfak eşyası ve 191 battaniye gönderildi. Köy sakinlerinden Durmuş Bilgeç, köyde uzun yıllardır heyelan ve kaya kopması olduğunu anlattı. Bilgeç şunları söyledi:

"’Bayram’ın cenazesinden geliyorum. Son derece üzgünüz. Köyün buradan taşınması için ille birinin ölmesi mi gerekiyordu? Bizim maddi gücümüz yok. Bizimle ilgilenmeleri için ille cenaze mi olması gerekiyor. Bir katırcı kadar değerimiz yok mu bizim? Vergimizi veriyor, kaçak elektrik kullanmıyoruz. Bu suç mu?"

Köylülerden Ufuk Kapusuz ise, Bayram’ın, pulluk bıçağı aramak için ahırın olduğu yere gittiğini ancak hafif sakatlığı olduğu için yuvarlanan kayadan kaçamayarak can verdiğini söyledi. Kapusuz, "Kayaların altında yaşıyoruz. Yetkilileri aradığımızda 'Can kaybı var mı?' diye soruyorlar. 'Yok' deyince ilgilenmiyorlar. Maalesef bu kez can kaybı da var" diyerek tepkisini dile getirdi.

Diğer köylüler de, heyelan tehlikesi altında yaşamlarını sürdürdüklerini belirterek, bir an önce köyün taşınmasını istedi.

Adana Kızılay Şubesi tarafından 40 afet çadırı, 40 katalitik soba, mutfak eşyası ve 191 adet battaniye gönderildiği, zemin etüdünün ardından çadırların kurulduğu belirtildi.



DÖ(OE/COŞ)