Serik İlçesi'ne bağlı Haskızılören Köyü'nde Işık Mermer Firması tarafından kurulmak istenen taş ve mermer ocağına karşı çıkan köylüler, ocağın yapılacağı bölgede toplandı. Yaklaşık 100 kişinin katıldığı eylemde, köylüler, 'Köyümüzde taş ocağı istemiyoruz, 'Ankara duy sesimizi', Yeşili yok etme', 'Muhtar istifa, muhtar nerede' diye slogan atıldı. Ellerinde Türk bayrağı ve dövizler taşıyan eylemciler, alkışlar ve ıslıklarla protestolarını sürdürdü.

Kadın ve çocukların da katıldığı eylemde grup adına açıklama yapan köylülerden Ali Ateş, 9 Ekim 2011'de Haskızılören'de sel felaketi yaşandığını ve 6 kişinin yaşamını yitirdiğini hatırlattı. Kurulması planlanan taş ve mermer ocağının yeni felaketlere yol açacağını savunan Ateş, "Köyümüzde halen faaliyete olan bir mermer ocağı bulunuyor. Yerleşim alanlarına çok yakın bir noktada ikinci bir mermer ocağı açılacak. Açılacak mermer ocağı tarım alanlarına, meyve bahçelerine, eşsiz doğamıza ve insan sağlığına zarar verecektir. Bu nedenle ikinci bir maden ocağı istemiyoruz" dedi.

AĞAÇLAR KURUDU

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından geçen yıllarda köylülere 16 bin kiraz fidanı dağıtıldığını da hatırlatan Ateş, "Bu ağaçlar taş ocağından çıkan toz nedeniyle kurumaya başladı. Açılacak ikinci bir ocak bizim de yaşamımızı olumsuz etkileyecektir. Daha önce yaşanan sel felaketi ve yangında bize destek veren yetkililerden yine yanımızdan olmasını istiyoruz" diye konuştu.