Düzce merkeze bağlı 350 haneli Kurtsuyu Köyü'nde bulunan 14 derslikli 2 katlı ilköğretim okulunun taşımalı eğitim sistemi nedeniyle öğrenci sayısı azaldı. 5 mahallesi bulunan köyde sadece okula en yakın Merkez Mahallesi'ndeki 17 öğrenci tek sınıfta eğitim görürken, geriye kalan 57 öğrencinin de taşımalı eğitim sistemiyle farklı okullara gönderilmesine karar verildi. Köy okulundaki öğrenci sayısının azalmasıyla birlikte okulun kapatılmak istenmesine, öğrenci velileri ve köylüler tepki gösterdi. Taşımalı eğitimle farklı okullara gidecek öğrencileri taşıyacak servis araçlarının da köye gelmemesi nedeniyle 57 öğrenci okula başlayamadı.

'OKULUMUZU İSTİYORUZ'

Okulun önünde toplanan öğrenciler 'Okulumuzu geri istiyoruz', 'Okulumuzu geri verin', 'Okulumu isteriz başka bir şey istemeyiz' yazılı pankartlar açarak okullarının kapatılmasına tepki gösterdi. Öğrenciler hep bir ağızdan 'Okulumuzu kapatmayın' diye bağırarak, kendi okullarında eğitim öğretime devam etmek istediklerini söyledi.

Taşımalı eğitim sistemiyle öğrenci sayısı azaldığı için okullarının kapatılmak istendiğini belirten öğrenci velilerinden Cüneyt Örnek şunları anlattı:

"350 haneli köyümüzde beş ayrı mahallemiz var. Taşımalı eğitim sistemi nedeniyle en yakın mahalledeki 17 öğrenciyi okula aldılar. Geriye kalan 57 öğrencinin farklı okullara taşınacağı söylendi. Okulların açıldığı günden bu yana geriye kalan 57 öğrenci köye taşımalı eğitim için servis gelmemesi nedeniyle okula başlayamadı. Biz köye servis istemiyoruz. Biz köyümüze öğretmen istiyoruz. 66 aylık bir çocuk, kışın iki metre kar içerisinde gidip ne kadar eğitim alabilir?" 

1 AYDIR OKULA GİTMİYORLAR

Okullarının kapatılmamasını isteyen Münevver Ceylan da, bir aydır çocuğunun okula gidemediğini belirterek şunları söyledi:

"Öğrenci sayısı azaldı diye okulumuzu kapatmak istiyorlar. Taşımalı sistemle öğrencileri başka okullara taşıyacaklarını söylediler ama, bir aydır köyümüze servis bile gelmiyor. Çocuğum bir aydır okula gidemedi. Sürekli bana ne zaman okula gideceklerini soruyorlar. Çocuklarımızı köyden alarak 20 kilometre uzaklıktaki okula taşıyacaklar. Kış aylarında köyümüze iki metre kar yağıyor. Köyde bile çocuklarımız okula güçlükle giderken, kış aylarında yolumuz kapandığında nasıl okula gidecekler?"

Kurtsuyu Köyü İlköğretim Okulu öğrencisi Menekşe Öztürk de, okullarının kapatılmamasını isteyerek, "Biz kendi okulumuzu istiyoruz. Başka okula gitmek istemiyoruz" dedi.



MY(MÇ/COŞ)