Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit- Kandıra yolu'nun 18'inci kilometresindeki 40 haneli Sarıhocalar Köyü yakınında 170 dönümlük bir alanda yapacağı hayvan barınağı için bugün çalışmalara başladı. İş makinelerini gören köylüler eylem yaparak iş makinelerinin çalışmasını durdurunca olay yerine gelen Jandarma ekipleri köylüleri güçlükle sakinleştirdi.

'BAŞKAN OY İSTEMEYE GELMESİN'

Köy sakinlerinden Mustafa Kormaz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı'nın tepkisi karşısında şaşırdıklarını söyleyerek, "Muhtarımız Belediye Başkanı'nı telefonla arayarak durumu anlatmak istedi. Bizim de başkanın konuşmasını duymamız için telefonun hoparlörünü açtı. Başkan İbrahim Karaosmanoğlu'nun kızarak, "3- 5 serseri ile muhatap olamam" sözleri karşısında tüm köylü şaşkınlık yaşadı. Biz başkandan böyle bir konuşma uslubu beklemiyorduk. En azından köylünün sorununu dinleseydi yeterdi. Bizden bir daha oy istemeyegelmesin" dedi.

MUHTAR: İSTİFA EDİYORUM

Köy muhtarı Tahsin Yağız da, yaşananlar karşısında istifa edeceğini belirterek şöyle konuştu:

"Biz köpek barınağına karşı hukuki süreç başlattık. Yürütmeyi durdurma davası açtık. Dava henüz sonuçlanmadan belediye burada çalışmalara başladı. Ayrıca Başkan Karaosmanoğlu'nun '3- 5 serseri ile muhatap olamam" demesi bizi üzdü. Bugün itibariyle muhtarlıktan istifa ediyorum."  

'HAYVANLARIMIZ HASTALANIR'

Geçimini hayvancılık yaparak sağladını söyleyen Muhemmet Aktaş ise büyükbaş ve kanatlı hayvan beslediğini, yanı başına ise köpek barınağı yapılmasına karşı çıktığını söyledi. Sağlık açısından da köpek barınağının sakıncalı olduğunu öne süren Aktaş, "Büyükbaş ve kanatlı olmak üzere yaklaşık 500 hayvan besliyorum. Köpek barınağından gelecek hastalıklarla hayvanlarım burada hastalanır. Eğer buraya köpek barınağı yapılırsa bu işi bırakmak zorunda kalacağım" dedi.

Jandarma ekiplerinin köylüleri sakinleştirmesinin ardından iş makineleri yeniden çalışmaya başladı.

EA,OU(MB/COŞ)