Uşak'ın 1200 nüfuslu Kaşbelen Köyü sakinlerinin mera olarak kullandığı meşe ormanının Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından bir işletmeciye tahsis edilmesi ve iki asırlık olduğu belirtilen ağaçların kesilmeye başlamasına Uşak'taki Sivil Toplum Kuruluşları'ndan ve köylülerden tepki geldi.

Köy meydanından taş ocağına kadar yapılan yürüyüşlü eyleme Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Yüksel, Cumhuriyet Halk Partisi Uşak İl Başkanı Bülent Horasan ve Merkez İlçe Başkanı Filiz Bilen, Uşak Barosu Başkanı Baki Kantar, ADD Uşak Şube Başkanı Dr. Arif Güvenir ve Eğitim-Sen üyeleri ile birlikte bine yakın köylü katıldı.

Jandarmanın güvenlik önlemi aldığı eylemde köylüler, 'Köylüye uzanan eller kırılsın', 'Orman bizim hakkımız söke söke alırız' sloganları attı.

Köylüler ve STK'lar adına basın açıklaması yapan Uşak Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Yüksel, "Kaşbelen Köyü'nde ekosistemin korunması gerekiyor. 200 yıllık palamut ağaçları taşocağı için kesiliyor. Bir ormanı yok ediyorlar. Küresel iklim değişikliğinin insan kaynaklı olduğu burada canlı olarak görülüyor. 98 dönümlük ormanlık alana taş ocağı yapılmak isteniyor. Ormanlarımız yok olmadan yetkililerin biran önce önlem alması gerekiyor" dedi.

Eylem, basın açıklamasının ardından olaysız sona erdi.



YK(AÖ/SS)