Ulus'un Hoca Köyü'ne yapılmak istenen HES inşaatı için Ulus Öğretmenevi'ndeki ÇED toplantısı, halkın tepkisi nedeniyle yapılamadı. Toplantı öncesi DSİ 23'üncü Bölge HES Enerji Şube Müdürü Gökhan Gündoğan ile Bartın Üniversitesi'nde öğretim görevlisi Erdoğan Atmış arasında santral konusunda tartışma çıktı. Araya giren Ulus Kaymakamı Ali Fuat Atik, Gökhan Gündoğan'a, "Sen devletin görevlisisin. Eleştirilere açık olman lazım, siz ise şirket yetkilisi gibi davranıyorsunuz" dedi.

Şirket yetkileri köylüler içeri girmeden toplantıyı başlatırken, ellerindeki pankartlarla ve sloganlar atarak salona giren yaklaşık 100 kişi toplantının yapılmasını engelledi. Kaymakam Ali Fuat Atik ve Ulus Belediye Başkanı Hüseyin Ulus öfkeli grubu sakinleştirirken, polisler bu kişileri salondan çıkardı. Salandan çıkarılanlar dışarıda 'Ulus toplantı istemiyor', 'Suyumuza dokunma' sloganları atarak ve ıslıklarla protestoda bulundu. 83 yaşındaki Mehmet Işık ve eşi 80 yaşındaki Hüsniye Işık toplantıya bastonla geldi. Işık çifti, santralin yapılması durumunda köylerindeki suyun yok olacağını ifade ederek, "Biz santralin yapılmasını istemiyoruz. Suyumuzu kimseye vermeyiz" dedi.

KAYMAKAMDAN TEPKİ

Kaymakam Ali Fuat Atik, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ve DSİ yetkililerine toplantı tutanağına, "Görevlilerin dışında katılım olmadığı için toplantı yapılamamıştır" diye yazılmasını istedi. Kaymakam Atik, "Ulus halkı beni sevdiği için sözümü dinlediler ve toplantı salonunu terk ettiler. Bakın farklı bir şey yazılırsa bu halkın önüne geçemem" dedi. Şirket yetkililerinden Emre Seyhan, kaymakama, "Hani sizi Ulus halkı seviyorlar ya" dedi. Atik, Seyhan'a tepki göstererek, "Benim canımı sıkma, benim dediğim gibi yazılacak tutanaklara. Onun dışında bir şey olursa, sahte evrak düzenlemeden sizinle karşı karşıya geliriz. Sen kimsin de bu ilçenin kaymakamı ile böyle konuşuyorsun. 'Sizi seviyorlar ya' demek ne demek? Sen ne demek istiyorsun, sen kimsin arkadaşım, sen kiminle konuştuğunun farkında mısın? Boşaltın burayı, kimse kalmayacak burada" diyerek tepki gösterdi.

Daha sonra yetkililer tarafından, "Halkın katılımı olmadığı için toplantı yapılmamıştır" diye tutanak tutuldu.



AA(MÇ/İD)