Olay, 2 hafta önce Alanya'da meydana geldi. Daha önce hiç evlenmediği belirtilen Fatma E., iddiaya göre İmamlı Köyü'nde oturan evli ve 2 çocuk babası Hasan E. ile ilişkiye girdi. Hamile kalan Fatma E., 2 hafta önce köyde doğum yaptı. Yine iddiaya göre ölü doğan bebeği köye yakın bir bahçede gömen Fatma E., daha sonra evine taşındığı, çiftçilik yapan Hasan E. ve eşiyle birlikte yaşamaya başladı.

Bugün bebeğin gömülü olduğu bölgeden geçen köylüler, topraktan dışarı çıkan bebek ayağını fark etti. Cesedi gömüldüğü yerden çıkaran köylüler, köy mezarlığına defnettikten sonra durumu jandarmaya haber verdi. İhbar üzerine mezarlığa giden jandarma, Alanya Cumhuriyet Savcısı'nın gözetiminde bebeği gömüldüğü mezarlıktan çıkardı. Bebeğin kesin ölüm nedeninin tespiti için ceset Antalya Adli Tıp Kurumu Grup Başkanlığı'na gönderildi.

Olayla ilgili bebeği dünyaya getiren Fatma E., jandarma tarafından gözaltına alındı. Sorgusunun ardından savcılığa sevk edilen Fatma E. ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturmayı sürdüren savcılık, Hasan E. ve bebeği bulan köylülerin de ifadesine başvuracak.

ÖY(HA/ESM)