Olay, bugün saat 13.00 sıralarında merkeze bağlı Madenşehir Köyü'nde meydana geldi. Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı taşeron firmanın işçileri, Bici-Candar mevkiindeki ormanlık alanın bitişiğinde oluşturulması planlanan yeni ormanlık sahanın düzenlenmesi ve fidan dikimi için çalışma başlattı. Bu durumu fark eden kadınlı-erkekli yaklaşık 100 köylü, işçilerin ve iş makinelerinin çalışmasını önlemek istedi. Bu sırada işçiler ile köylüler arasında arbede çıktı. Arbede sırasında darbe alan işçiler ambulans çağırdı. İddiaya göre, köylüler gelen sağlık görevlilerine de tepki gösterdi. Ardından köye çok sayıda jandarma sevk edildi.

'BİZ HAYVANLARIMIZI NEREDE OTLATACAĞIZ?'

Olay yerine gelen Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Selçuk Boz, köylülere, yaptıkları olayın yasa dışı olduğu konusunda uyarıda bulundu.

Köylüler ise ''Biz hayvanlarımızı nerede otlacağız? Bir tarafımız SİT alanı, bir tarafımız ormanlık. Hayvanlarımızı otlattığımız tek bu yer kalmıştı. Buraya da fidan dikiliyor. Biz ne yapacağız?'' dedi.

Garnizon Komutanı Albay Boz, köylülerin konuyu daha önce mahkemeye taşıdığını belirtip, mahkeme sonucunu beklemeleri gerektiğini belirtti. İkna olan köylü, dağıldı. İşçiler de bugünkü çalışmasına ara verdi.



SÖ(İA/CK)