Akdeniz Yeşiller Derneği üyeleriyle 'Göktepe ve Çamoluk Köyleri Sarhoş Çayı Suyuna Sahip Çık Platformu' tarafından düzenlenen piknikte köylü kadınlara CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk konuyu milletvekilleri aracılığıyla TBMM’ye taşıyacaklarını söyledi. Jandarmanın geniş güvenlik önlemi aldığı piknik alanında, Göktepe Köyü Muhtarı Tuncay Demirtaş, Sarhoş Çayı üzerine HES karşı olan mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.

Göktepe ve Çamoluk Sarhoş Çayı Platformu’nun avukatı Kadriye Beceren, HES ile ilgili yürütmeyi durdurma davası konusunda pikniğe katılanları bilgilendirdi. Avukat Beceren "Muğla 2’nci İdare Mahkemesi, idarenin izinlerle ilgili tüm belgeleri getirmesinin ardından yürütmeyi durdurmayla ilgili talebimizi inceleyecek" dedi.

Akdeniz Yeşiller Derneği Başkanı Mustafa Turgut, bölge halkının beş ay önce HES’in engelenmesi için kendilerinden yardım istediklerini aktardı. Turgut, "Dostlarımızın bu isteklerine canı gönülden katılıp, onlarla birlikte bir eylem süreci başlattık. Bugün burada piknik yapıyoruz. Bundan sonra eylemlerimiz devam edecek" diye konuştu.

Köylü kadınlardan 79 yaşındaki Fatma Kavlak, Sarhoş Çayı’nı vermemek için gerekirse canlarını ortaya koyacaklarının söyledi. Pikniğe katılanlar Sarhoş Çayı içinde 'HES mi HES Sesini Kes' yazılı pankart açtı.