Proje kapsamında Muradiye'ye 16 kilometre uzaklıktaki Yukarı Argıt Köyü'nün yaklaşık 70 öğrencisi okullarından alınarak ilçe merkezine getirildi. Şehit Er Erol Tavukçu Konferans Salonu'na kurulan dev ekranda çeşitli çizgi filmleri izleyen öğrencilerin mutlulukları yüzlerinden okundu. Öğrenciler ilk defa kendilerine böyle bir ortamda çizgi film izleme şansı veren polislere teşekkür ederken, öğretmenler, öğrencilerin sosyalleşmesi bakımından bu etkiliğin çok önemli olduğuna dikkat çekti.

ETKİNLİKLER SÜRECEK

İlçe Emniyet Müdürü Oktay Çelik, etkinliğin öğrencileri kısa süreli de olsa köy ortamından uzaklaştırıp motivasyonlarını arttırmak amacıyla gerçekleştirildiğini belirterek şöyle dedi:

"Amacımız köydeki öğrencilerimizi kurumumuza getirip çizgi filmler izleterek, hem hoşça vakit geçirmelerini sağlamak, hem de çocukların motivasyonlarını artırmaktır. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte, organizeli bir biçimde tüm köy okullarındaki öğrencilerimizi ilçeye getirerek, bir nebze de olsa köy ortamından uzaklaştırdık. Bu etkinliklerimiz sürecek."

SS(FE/COŞ)