Merkez Seyhan İlçesi'ndeki Kuyumcular Köyü'nde geçen 22 Ağustos'ta hasadı yapılmış karpuz ve mısır tarlasında otlayan inekler ahırlarına getirildikten sonra peş peşe telef oldu. İneklerinin zehirlendiğini anlayıp müdahale eden 10 köylü de rahatsızlanınca hastanelerde tedavi edildi.

Köylülerden 45 yaşındaki Levent Yavçın 4, kardeşi 41 yaşındaki Murat Yavçın 2 ve 46 yaşındaki Ümit Uçurum 4 ineğinin telef olduğu, ölümden döndükleri olayın hala aydınlatılamadığını öne sürüp, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Köylüler dilekçelerinde "... Hayvanlarımızın telef olmasına sebep olan kişi veya kişilerin tespit edilmesini ve bu kişiler üzerinden mağduriyetimizin giderilmesini ve kişiler hakkında yasal işlemlerin yapılmasını istiyoruz" dedi.

Levent Yavçın, olayın ardından endişe içerisinde yaşadıklarını belirtti. Levent Yavçın, "Tek geçim kaynağımız ineklerimizdi. Onları kaybettik. Bizler de hastanelik olduk. Ama bu olayın nedenini hala öğrenemedik. Başka hayvanlarımızın telef olmasından endişe ediyoruz" diye konuştu.