Kar kalınlığının yer yer 5 metreyi bulduğu Sarıyayla Köyü'nde yaşayan Hanife Altun'un doğum sancıları tuttu. Altun'u yollarının kapalı olması nedeniyle hastaneye götüremeyen köylüler, durumu telsiz ve telefonlarla başta kaymakamlık olmak üzere ilgili birimlere bildirdi. Bu arada Derince Köyü Yıldızkaya Mezrası'nda da doğum sancıları tutan Leyla Başaran'ın da hastaneye yolun kapalı olması nedeniyle götürülememesi üzerine kaymakamlık Sason Jandarma Tabur Komutanlığı'ndan yardım istedi.

TABURDAN HELİKOPTER HAVALANDI

Tabur Komutanlığı'ndan içinde sağlık ekiplerinin de bulunduğu bir helikopter havalanarak önce Leyla Başaran'ı, ardından da Hanife Altun'u alıp Batman'a getirdi. Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne getirilen iki kadın tedavi altına alındı.

Hastanede düşük yapan Hanife Altun'un kocası Sadettin Altun, "Eşim 2 gün boyunca doğum sancısıyla acılar içerisinde kıvrandı. Sason'a 15 kilometrelik yolumuz kar yüzünden kapalı olduğu için ne yapacağımı şaşırdım, çaresiz kaldım. Durumu telsizle ilgili yerlere bildirdik, kaymakamla görüştük. Askeri helikopter komşu köye gelince, eşimi kızak üzerinde bir saat süren yolculuktan sonra ancak helikoptere bindirebildik. Hastaneye yetiştirdik ama eşimin düşük yaptığını söylediler. Eşim daha önce de 3 kez düşük yapmıştı. Eşimin hayatının kurtaranlara teşekkür ediyorum" dedi.

'MİSAFİR ANNE' PROJESİ

Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Nuri Kaya helikopterle hastaneye getirilen iki acil vakaya zamanında müdahale edildiğini belirterek şunları söyledi:

"Daha önce 4 düşük yapan Leyla Başaran'ın sağlık durumu iyi. Sezaryenle  müdahale söz konusu. Acil vakalar için hastanemizde 'misafir anne' projesini düşünüyoruz. Bu proje kırsaldaki acil vakaları kapsayacak. Kış mevsiminde acil vakalarımızı misafirhanede ağırlamaya çalışacağız. Daha önce de hamile kadınları 15 gün süreyle eğitim sağlık merkezinde misafir ediyorduk. Önümüzdeki süreçte hamilelere yönelik 'misafir anne' projesini hayata geçirirsek acil vakaları daha rahat bir ortamda Batman'da konuk edeceğiz." 

AA(GG/COŞ)