Muğla bando takımının marşlar çalarak kordon boyunca ilerlemesiyle başlayan şenliklere Köyceğiz Kaymakamı Yücel Gemici, Muğla Belediye Başkanı CHP’li Osman Gürün, Köyceğiz Belediye Başkanı CHP’li Salih Erbay, Toparlar Belediye Başkanı AK Parti’li Kamil Ceylan, Akyaka Belediye Başkanı CHP’li Ahmet Çalça, Kırkpınar eski Başpehlivanı Muğlalı Mehmet Güçlü, dernek yönetim kurulu üyeleri ile yerli ve yabancı çok sayıda davetli katıldı. Şenlikler sırasında kordon boyu ile ara sokaklara yöresel Yörük kıl çadırları kurulurken çeşitli sergiler, yöre yemekleri, yöresel giysiler ve konserler düzenlendi. Yağlı güreş gösterileri büyük ilgi topladı. Muğla Belediye Bandosu ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Halk Oyunları ekibi gösteriler yaptı.

Şenliğin açılış konuşmasını Muğla Yöresinde Yaşayan Yabancıların Dayanışma Derneği Halil Karanfiloğlu yaptı. Kısa zamanda büyük işler başardıklarını belirten Karanfiloğlu, şenliğin amacının 'bir dünya köyü yaşam alanı' oluşturmak olduğunu söyledi. Karanfiloğlu, "Yöremizin, Yörük obalarının çadırlarını getirdik. Kurduğumuz her çadırın ülkeleri temsil etmesi ve tanıtması, meydanda ülkelerin ortak buluşma yeri olması, birlikte el ele gönül gönüle olmaları hedeflenmektedir. Kendi kültürümüzü bütün ülke kültürleriyle paylaşmak istedik" dedi.

Dernek Başkan Yardımcısı İngiliz John Viskers da şenliği paylaşmak için düzenlediklerini belirtti. Türkiye’de farklı ülkelerden insanlar bulunduğunu ve Türklerle bir arada yaşadığını kaydeden Viskers, "Ama hiçbir şey paylaşmıyorlar. Öncelikli olarak bunun için yaptık. Biraz uğraştık ama güzel oluyor. Seneye ikincisini belki başka bir yerde yapabiliriz. Burada 7 ayrı millet var: Türk, Fransız, Alman, İngiliz, İsviçreli, Avustralyalı ve Çinliler" dedi. Dernek Basın Sözcüsü Alberta Stockdale de İngilizce ve Türkçe konuşma yaptı. Stockdale, "Çok güzel bir gün ve başarı elde ettik. İlk kez uluslarası bir organizasyonda herkesi bir araya getirmekten mutluyuz" diye konuştu.

'KÖYCEĞİZ BODRUM’DAN ÖNCE MARKA OLMUŞ'

Köyceğiz Belediye Başkanı Salih Erbay, bir yıl önce kurulan derneğe her türlü destiği verdiklerini söyledi. Erbay, "Herkes ilimizin marka olmuş bir ilçesi Bodrum der. Fakat Bodrum Ticaret Odası’nın düzenlediği bir toplantıda, Bodrum nasıl marka olabilir diye tartışıyorlarken, Köyceğiz Belediyesi’nin yaptığı etkinliklerden Uluslararası Plaj Hentbolu ve Film Festivali Bodrum’da da yapılsın ve Bodrum’un marka olmasına katkı sağlasın denilmiş. Hiçbir konuda çok fazla tevazu göstermiyorum ve demek ki Köyceğiz Bodrum’dan önce marka olmuş diyorum" diye konuştu.

Kaymakam Yücel Gemici de düzenlenen şenliğin ilçede ve çevresinde yaşayan yabancıların hem kurumlarla hem de vatandaşlarla kuracakları sağlıklı iletişimin temelini oluşturacağını söyledi.

ERBAY’IN PEHLİVANI GALİP GELDİ

Şenlikte en büyük ilgiyi yağlı güreşler çekti. Gösteri amaçlı yapılan güreşlerde miniklerde Efe Karagöz ile Efe Güçlü karşılaşırken, büyüklerde de 2011 Edirne Kırkpınar Büyük Deste Şampiyonu Kenan Aydın ile 2009 Avrupa 2’ncisi Mehmet Güçlü karşı karşıya geldi. Kenan Aydın rakibini tuşla yendi. Diğer yandan da Toparlar Belediye Başkanı Kamil Ceylan adına yıldız, genç ve büyüklerden şampiyonlukları olan Hamza Güçlü ile Köyceğiz Belediye Başkanı Salih Erbay adına Gençler Dünya 2’ncisi, Büyükler Dünya Kupası Şampiyonu Yener Gökhan Güçlü karşılaştı. Yener Gökhan Güçlü, rakibi Hamza Güçlü’yü 39 dakikada tuşla mağlup etti.



MS(İÖ/BT)