Köyceğiz’de sabah saat 08.00’de başlayan ve saatteki hızı 70 kilometreye ulaşan lodos yaşamı felç etti. İlçede elektrikler kesilirken özellikle Köyceğiz Gölü’nde büyük dalgalar meydana geldi. Dalgalar sahildeki kafeteryalarda hasara yol açtı, sandalye ve masalar havalarda uçuşurken, brandalar yırtıldı. Asırlık ağaçların dalları koptu.

Sahildeki balıkçı barınağının önündeki mendireği aşan dalgalar, limandaki tekneleri batma tehlikesiyle karşı karşıya getirdi. Teknesini batmaktan son anda kurtaran kaptan Salim Taşkın, “Bu sorunu yıllardır yaşıyoruz. Geçtiğimiz aylarda burada 3 tekne battı, 30-40 yıldan beri görmediğimiz bir fırtına ile karşı karşıyayız. Liman yetersiz, mendirek alçak. Köyceğiz bir turizm merkezi. Buraya acil bir liman ve iskele yapılması gerekiyor. Yetkililerden acil ilgi bekliyoruz” dedi.

Köyceğiz sahilinde kafeterya işleten Hamza Güldağ da, “Ben 31 yaşındayım, böyle bir fırtına görmedim. Sabah 08.00 başladı ve şiddetini artırarak devam ediyor. Tentelerimiz koptu, sandalye ve masalar devrildi” dedi.

KÖYDE SAMANLIK YANGINI

Ortaca İlçesi Akıncı Köyü’nde de Özay Çakır adlı vatandaşa ait samanlık alev aldı. Ayfer Çakır, evin önündeki ocakta odun yakmak isterken, fırtına nedeniyle sıçrayan kıvılcımlar samanlığı tutuşturdu.

Ortaca İtafiyesi’nin müdahalesi ile yangın büyümeden söndürülürken, yan taraftaki ahırda bulunan üç büyükbaş hayvan dumandan etkilendi.

Meteoroloji yetkilileri, fırtının etkisinin akşamüstü azalacağını ve yerini yağmura bırakacağını belirtti.



AT(İÖ/AAA)