Akköy'e bağlı Çeşmebaşı Köyü yakınlarında 19 Aralık 2011 tarihinde meydana gelen olayda, seyir halindeki 20 D 6620 plakalı kamyonete pompalı tüfekle ateş açıldı. Kamyonetin şoförü 47 yaşındaki Gaffar Aslantaş ile annesi 66 yaşındaki Zehra Aslantaş olay yerinde yaşamlarını yitirdi. Kamyonette bulunan Aslantaş’ın arkadaşı 55 yaşındaki Vural Bilgin ise hafif yaralandı.

Olayla ilgili soruşturma başlatan jandarma, Aslantaş’ın öldürülmeden kısa süre önce Akköy İlçesi’ndeki evinin üst katında oturan 28 yaşındaki Tuncer Ç. ile tartıştığını belirledi. Ayrıca Tuncer Ç.’nin, 2 yıl önce eşi 25 yaşındaki Y.Ç.'yi taciz ettiği gerekçesiyle Gaffar Aslantaş’ın evine silahlı saldırıda bulunduğu ancak Aslantaş’ın şikayetçi olmadığı ortaya çıktı.

İHBAR ÜZERİNE OPERASYON

Jandarma yaklaşık 4 aylık çalışmada boyunca cinayetin birinci şüphelisi Tuncer Ç. ve yakın çevresini mercek altına alırken somut delil aramaya başladı. Bu sırada, Tuncer Ç.’nin eşi Y.Ç. jandarmayı arayıp, kocasının, Gaffar Aslantaş ile annesini öldürdüğünü iddia etti. İhbar üzerine harekete geçen jandarma, dün sabah saatlerinde Tuncer Ç.’nin evinin de aralarında bulunduğu bazı adreslere operasyon düzenledi. Operasyonlarda, Tuncer Ç. ile ağabeyi 41 yaşındaki F.Ç. ve kardeşi 24 yaşındaki B.Ç. gözaltına alındı. Tuncer Ç.’nin evinde yapılan aramada, ruhsatsız bir tabanca, 3 av tüfeği ile çok sayıda mermi ele geçirildi.

Öte yandan ihbarda bulunan ve eşi Tuncer Ç.’den sürekli şiddet gördüğü öğrenilen 3 çocuk annesi Y.Ç., devlet korumasına alındı. Jandarmadaki ifadesinde suçlamaları kabul etmeyen Tuncer Ç. ile ağabeyi ve kardeşi, işlemlerinin ardından bugün Adliye'ye sevk edildi. Mahkemeye çıkartılan 3 şüpheliden Tuncer Ç. tutuklanırken, ağabeyi ve kardeşi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.



RÇ(İÖ/SS)

---

Y.Ç.: Yadigar Çetiner

F.Ç.: Ferdi Çetiner

B.Ç.: Bayram Çetiner