Aşkale ilçesine 18 kilometre uzaklıkta ve deniz seviyesinden 2 bin 500 metre yükseklikte bulunan Kapıkale Köyü'nün yolu iki gün önce kar yağışı ve tipi nedeniyle kapandı. Aşkale Bakımevi Şefi Hüsnü Solmazil, dün saat 07.00'de kar temizleme çalışmalarını başlattı. Aralıksız 8 saat süren çalışma ile ekipler, saat 15.00 sıralarında 18 kilometrelik yol kardan temizleyip, Kapıkale Köyü'ne girdi.

Göç nedeniyle 12 hane ve 90 nüfusa düşen köyün muhtarı Eyüp Avni,"Yolumuz sürekli kapanıyor. Köyde okul var ama öğrenci sayısı az olduğu için taşımalı eğitimle çocuklarımız Aşkale'ye gidiyor. Kızım sabah okula gitmek için kalktı ama daha sonra yolun kapalı olduğunu öğrenince gidemediği için çok üzüldü. Karla mücadele ekiplerine çok teşekkür ediyorum. Onların sayesinde dünya ile bağlantımız kesilmiyor" dedi.

"AÇIYORUZ, YENİDEN KAPANIYOR"

Gece gündüz demeden mahsur kalan köylere hizmet götürdüklerini ve onları kar esaretinden kurtardıklarını belirten Bakımevi Şefi Hüsnü Solmazil, "Çocuklar okula gidemiyor, köyde hasta oluyor. Yolu açıyoruz ama yeni bir yağış veya tipi halinde tekrar kapanıyor. Bizim görevimiz kırsalda yaşayanları mutlu etmek. Yol açılınca bizi köy girişinde karşılıyor ve teşekkür ediyorlar. İşte o zaman bütün yorgunluğumuz kayboluyor" diye konuştu.



NÖ(KS/AK)