Meclis İçişleri Komisyonu'nda görüşülen Büyükşehir Yasa Tasarısı kapsamında Zonguldak'a bağlı Kozlu ve Kilimli beldelerinin ilçe, Hacımusa, Özbağı, Gökçeler, Çaylıoğlu, Gümeli, Örmeci ve Sivriler belde belediyelerinin ise kapatılması öngörülüyor. CHP İl Teşkilatı, 1989'da belediye olan Zonguldak merkeze 26 kilometre uzaklıktaki Sivriler beldesinde referandum yaptı. 1473 nüfuslu beldede halk oylamasına 210 kişi katıldı. Oylama sonunda 208 kişi 'Hayır' oyu kullanarak beldenin köy olmasına karşı çıktı. 2 kişi ise 'Evet' dedi.

CHP İl Başkanı Halil Furat ve CHP Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun ile referandum için beldeye gelen CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, kentte Kilimli ve Kozlu beldelerinin ilçe olmasının sevincini yaşarken, 7 beldenin kapatılmasının ise üzüntüsü içinde olduklarını söyledi. Kazanılmış hakların, bölge halkına sorulmadan kaldırılmasının evrensel hukukla bağdaşmadığını ifade eden Köktürk, şöyle dedi:

"Biz burada iktidarın yapmadığını yapıyoruz. CHP olarak halkın önüne sandığı koyuyoruz. Halkın buradaki iradesine başvuruyoruz. Ve görüyoruz ki yurttaşlarımızın büyük bölümü Sivriler'in beldeden çıkarılmasına şiddetle karşı çıkıyor."



DS(EE/CK)