Dutluca Köyü İlköğretim Okulu’nun tek öğretmeni Gülabi Esen’in girişimleriyle Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından iki derslikli tek katlı okulun çatı onarımı yapıldı ve doğramaları yenilendi. Yaz tatili boyunca süren çalışmaların son aşamasında, okulun boya badanası yapıldı. Milli Eğitim Müdürlüğü plastik boyaları karşılarken, köylüler de kendi imkanlarıyla kireç aldı. Okulda eğitim gören 18 çocuktan 11’inin annesi ev işlerini bırakıp ellerine fırça aldı, müdür odası, derslikler ve tuvaleti boyadı.

Annelere teşekkür eden öğretmen Gülabi Esen, “Yeni eğitim öğretim yılı başlamadan önce okulumuzun çatısı onarıldı ve doğramaları yenilendi. Okulumuzda eğitim gören çocuklarımızın anneleri, son olarak boya, badana yaptı. Bu annelerin hakkı ödenmez” dedi.

Velilerden Seher Taşköprü, “Çocuklarımız temiz bir ortamda eğitim görsün diye badana ve boya yaptık. Burada severek çalıştık yeter ki çocuklarımız okusun” diye konuştu. Bir başka anne Zeliha Aydın da, “Veliler olarak birlikte toplandık. Okulumuzun boya ve badanasını yaptık. Çocuklarımız güzel ve temiz sınıflarda eğitim görsün ve büyük adam olsun istiyoruz. Bunun için severek yaptık. Bizim yaptığımız bu çalışma örnek olsun” ifadelerini kullandı.